Obavijesti Video Pretražite Navigacija

HSLS će za izbore potrošiti pet milijuna kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska socijalno-liberalna stranka (HSLS) planira za iduće parlamentarne izbore, koji će se održati potkraj ove godine, potrošiti gotovo pet milijuna kuna, odnosno oko 4,900.000 kuna.

Po planu prihoda najveći dio, dva milijuna kuna, novac je iz državnoga proračuna, a za izbore će HSLS uzeti i komercijalni zajam u poslovnoj banci od 1,500.000 kuna, priopćila je danas glasnogovornica HSLS-a Andrea Latinović.

Pročitajte i ovo Obljetnica 3. gardijske brigade Kune - 1 Obećan bolji status branitelja Obilježena obljetnica jedne od najelitnijih hrvatskih brigada: "Danas sam ponosan, sretan, prkosan i tužan" Slika nije dostupna Klarić: 'ASH će u predizbornoj kampanji potrošiti 300 tisuća kuna'

Za izbore će HSLS potrošiti i 800.000 kuna od članarine i pet posto plaća dužnosnika iz HSLS-a. 

Po planu prihoda 300.000 kuna bit će osigurano iz proračuna jedinica lokalne samouprave i uprave, koliko i od donacija pravnih i fizičkih osoba.

Kako se navodi, novcem planiranih prihoda financirat će se aktivnosti kao što su izradba radijskih i TV-spotova, oglašivanje i produkcije za oglašivanje, zakup prostorija, razglas, troškovi putovanja i prijevoza te nepredviđeni troškovi. 

Točne svote pojedinih stavaka troškova bit će pak poznate kad se dobiju sve ponude, stoji u priopćenju glasnogovornice HSLS-a Andreje Latinović.

Do sada se o proračunu kampanje za parlamentarne izbore potkraj ove godine očitovala i Hrvatska narodna stranka-Liberalni demokrati (HNS). Ta stranka za kampanju kani potrošiti osam milijuna kuna.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene