Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predsjednik Mesić

'Hrvatskoj ne treba krizni porez'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mislim da Hrvatskoj ne treba krizni porez već izlaz iz krize, izjavio je na susretu s ekonomistima predsjednik RH Stjepan Mesić. 'Nisam za rješenja preko koljena', rekao je Mesić koji smatra da je možda devalvacija kune put za izlaz iz krize.

Predsjednik Mesić sastao se danas s predstavnicima Znanstvenog društva ekonomista koji su mu prezentirali svoja viđenja za izlazak iz krize. Jedan od njihovih prijedloga je i devalvacija, pa deprecijacija kune, a predsjednik Mesić je izjavio kako se njemu to čini kao logično rješenje, ali i izrazio sumnju da će Vlada takav prijedlog prihvatiti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Odbijenica predsjedniku Pupovac: Mesićeva je inicijativa dobra i treba je prihvatiti Slika nije dostupna Predsjednik nije ni protiv MMF-a Mesić traži hitnu sjednicu Vlade, Sanader odugovlači

Predsjednik nije želio komentirati vuče li Vlada krive poteze dodavši kako će se to vidjeti nakon što se povuku konkretni potezi.

>> Krizni namet od tri posto, PDV 23 posto ?

Znanstveno društvo ekonomista u svojim je prijedlozima izlaska iz krize kao njezin glavni uzrok navelo primjenu stabilizacijskog programa iz 1993. godine i, kako kažu, nerealnu monetarnu politiku HNB-a. Kao rješenja predlažu društveni pakt (država, rad, kapital, umirovljenici), aktivnost fiskalne politike, strategiju gospodarskog razvitka, korištenje funkcija monetarno-bankarskog sustava, te drugačiju tečajnu politiku.

Smatrate li opravdanim uvođenje 'kriznog nameta'?

  • Da, svi trebamo doprinjeti izlasku iz krize
  • Ne, to nas vodi u još dublju propast

Ukupno glasova:

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene