Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Više od 10 milijardi eura investicijskog potencijala na raspolaganju je Hrvatskoj do 2020. godine. Potvrdio je to u Osijeku ministar regionalnog razvoja i EU fondova, Branko Grčić.


Naglasio je da se novac mora usmjeriti na gospodarski rast i razvoj, zapošljavanje, stvaranje konkurentnog gospodarstva i ravnomjernog razvoja svih hrvatskih krajeva.

Vezani članci Slika nije dostupna 'Radi se o povijesnom projektu' Slika nije dostupna Ministri Grčić, Zmajlović i Jakovina u pohodu na objekte vodoopskrbnog sustava

Na konferenciji "Zajedno do EU fondova - velike mogućnosti za poljoprivredu" bio je i ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina.

Oni strahuju - možda ih je zato samo tri posto

Kaže da će za izravna plaćanja u poljoprivredi biti osigurano više od 420 milijuna eura na godinu, s tim da će udio financiranja iz državnog proračuna biti sve manji, a privlačenje sredstava iz europskih fondova sve veće.

"Mi očekujemo da će godišnje efekt EU fondova biti na razini 15 do 20 tisuća novih radnih mjesta i onih radnih mjesta koja se štite novim ulaganjima i novim investicijama npr. građevinski sektor, industrija i neke dr. djelatnosti", izjavio je Branko Grčić, ministar regionalnog razvoja i EU fondova.

"Što se tiče sredstava za poljoprivredu, imamo garancijski fond u poljoprivredi. Sredstva za koja ne trebamo projekte, ali imamo ono što je najvažnije program ruralnog razvoja koji nam nudi gotovo 2,4 milijardi eura do 2020. odnosno do 2023. do koje ćemo ih koristiti", rekao je Tihomir Jakovina, ministar poljoprivrede.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook