Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Hrvatsko veleposlanstvo priredilo doček oslobođenom Ruiću

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zadranin Jurica Ruić, hrvatski radnik koji je zajedno s četiri talijanska i jednim američkim kolegom bio otet s naftne platforme na jugu Nigerije, i njegova supruga Mila, razgovarali su u ponedjeljak u hrvatskom veleposlanstvu u Rimu po prvi put s novinarima.

- Zahvaljujem svima, hrvatskoj vladi i veleposlanstvu, talijanskoj i nigerijskoj vladi, kao i tvrtki u kojoj radim (Chevron) na djelovanju za naše oslobađanje", kazao je Ruić i naglasio kako jedna čeka zagrliti svoje dvoje djece. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Potvrđena otmica hrvatskog radnika u Nigeriji Slika nije dostupna Jurica Ruić i kolege stigli u Rim

Uz Juricu svima je zahvalila i njegova supruga Mila, koja je naglasila kako su je i predstavnici američke naftne tvrtke za koju radi njezin suprug, kao i predstavnici hrvatskog ministarstva vanjskih poslova, stalno obavještavali o situaciji.

Za Ruića i njegovu suprugu mali prijem u hrvatskom veleposlanstvu pripremio je u ponedjeljak hrvatski veleposlanik Tomislav Vidošević, koji je bio u stalnoj vezi s kriznim odborom talijanskog ministarstva vanjskih poslova glede oslobađanja šestorice talaca iz ruku Pokreta za oslobođenje delte Niger (MEND).

Jurica Ruić stigao je u Rim u nedjelju poslijepodne zajedno s ostalim oslobođenim taocima, te je u ponedjeljak, osim u hrvatskom veleposlanstvu, zajedno s talijanskim bivšim taocima bio primljen u talijanskom ministarstvu vanjskih poslova.

U hrvatskom veleposlanstvu Ruić je razgovarao s hrvatskim novinarima o teškim danima provedenima u džungli od 1. svibnja, kada je otet na plovećoj platformi, tankeru, do 2. lipnja kada je oslobođen. Njih šestorica bili su zatočeni u džungli Nigerije, iscrpljivani fizički i psihički, te nisu ništa znali o onome što se događalo oko njih kao ni to da su predstavnici MEND-a najavili javnosti njihovo oslobađanje 30. svibnja.

Bračni par Ruić navečer se zrakoplovom vraća u Split, da bi zatim produžili u Zadar.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene