Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pročitajte pismo

Hrvatsko novinarsko društvo se oglasilo o Index.hr-u

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izvršni odbor Hrvatskog novinarskog društva poslalo je priopćenje u kojem apelira za daljnji slobodni i nesmetani rad portala Index.hr kojem prijeti otvaranje stečajnog postupka.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Pročitajte i ovo Ilustracija Problemi Izbori samo što nisu, a Hrvatska stranka reda mora u stečaj Ilustracija Zakon opasnih namjera HND protiv lex AP: "Intencija ovog zakona jest da se sakriju različite otimačine javnog novca i hajdučija"

'Izvršni odbor Hrvatskog novinarskog društva apelira za opstanak i daljnji slobodni, nesmetani rad utjecajnog istraživačkog internetskog portala Index.hr kojem prijeti otvaranje stečajnog postupka. Index.hr godinama je jedan od vodećih informativnih portala i otvorio je i objavio brojne važne istraživačke priče koje nisu uspjeli istražiti ili se pak nisu usuđivali
objaviti drugi mediji.

Mogući gubitak Index.hr-a ili pak neka drastična promjena njegove uređivačke politike vrlo bi negativno utjecala na cjelokupni medijski prostor i na društvo. Brojne Indexove priče otvaraju političke i društvene afere koje pozitivno utječu na raščišćavanje s korupcijom.

Potvrđeno: Žig Index.hr je Severinin!

Stečaj Index.hr-a zatražilo je Ministarstvo financija od Županijskog državnog odvjetništva u Zagrebu a tužitelji su, zbog poreznog duga, predložili otvaranje stečaja o kojem bi trebao odlučiti Trgovački sud u Zagrebu.

Podsjećamo i na to da je baš Index.hr objavljivao dokumente o sukobu interesa pomoćnika ministara financija Branka Šegona, a ovo se pokretanje stečaja baš nekako poklopilo s Indexovim svakodnevnim praćenjem načina na koji je HBOR kreditirao Šegonovu obiteljsku tvrtku.

Izvršni odbor HND-a smatra potpuno neprimjerenim i iznimno nekolegijalnim često i anonimne napade i objede Jutarnjeg lista
na Index.hr i njegove novinare, na primjer Ilka Ćimića za tobožnji medijski reket. To je nedopustivi obračun najveće medijske korporacije Europapress holding s portalom Index.hr-om.

To je tim apsurdnije jer je EPH trenutačno u postupku predstečajne nagodbe zbog ukupnog duga koji mnogo veći od Indexovih 1,055 milijuna kuna', stoji u priopćenju koji potpisuje predsjednik HND-a Zdenko Duka.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene