Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Izvršni odbor Hrvatskog novinarskog društva poslalo je priopćenje u kojem apelira za daljnji slobodni i nesmetani rad portala Index.hr kojem prijeti otvaranje stečajnog postupka.


Priopćenje prenosimo u cijelosti:

'Izvršni odbor Hrvatskog novinarskog društva apelira za opstanak i daljnji slobodni, nesmetani rad utjecajnog istraživačkog internetskog portala Index.hr kojem prijeti otvaranje stečajnog postupka. Index.hr godinama je jedan od vodećih informativnih portala i otvorio je i objavio brojne važne istraživačke priče koje nisu uspjeli istražiti ili se pak nisu usuđivali
objaviti drugi mediji.

Vezani članci HND, ilustracija Dodijeljene nagrade HND-a: Izabrani najbolji novinarski i snimateljski radovi Zoran Marinović, dobitnik nagrade HND-a Fotoreporter Zoran Marinović dobitnik nagrade HND-a za reportažu o eboli koju je snimio za Novu TV: „Kada kolege prepoznaju vaš rad, onda je to posebno“

Mogući gubitak Index.hr-a ili pak neka drastična promjena njegove uređivačke politike vrlo bi negativno utjecala na cjelokupni medijski prostor i na društvo. Brojne Indexove priče otvaraju političke i društvene afere koje pozitivno utječu na raščišćavanje s korupcijom.

Potvrđeno: Žig Index.hr je Severinin!

Stečaj Index.hr-a zatražilo je Ministarstvo financija od Županijskog državnog odvjetništva u Zagrebu a tužitelji su, zbog poreznog duga, predložili otvaranje stečaja o kojem bi trebao odlučiti Trgovački sud u Zagrebu.

Podsjećamo i na to da je baš Index.hr objavljivao dokumente o sukobu interesa pomoćnika ministara financija Branka Šegona, a ovo se pokretanje stečaja baš nekako poklopilo s Indexovim svakodnevnim praćenjem načina na koji je HBOR kreditirao Šegonovu obiteljsku tvrtku.

Izvršni odbor HND-a smatra potpuno neprimjerenim i iznimno nekolegijalnim često i anonimne napade i objede Jutarnjeg lista
na Index.hr i njegove novinare, na primjer Ilka Ćimića za tobožnji medijski reket. To je nedopustivi obračun najveće medijske korporacije Europapress holding s portalom Index.hr-om.

To je tim apsurdnije jer je EPH trenutačno u postupku predstečajne nagodbe zbog ukupnog duga koji mnogo veći od Indexovih 1,055 milijuna kuna', stoji u priopćenju koji potpisuje predsjednik HND-a Zdenko Duka.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook