Nova vozila za vatrogasce - 1
Nova vozila za vatrogasce - 1 Foto: DNEVNIK.hr

Za naše vatrogasce stižu bolji dani, barem što se tiče opreme. Država im nabavlja 94 nova vozila vrijedna gotovo 260 milijuna kuna. Sve to dolazi nakon brojnih katastrofalnih požara koji su pustošili Hrvatsku. A o potrebama vatrogasaca za opremom i mi smo više puta izvještavali.


Hrvatskim vatrogascima stižu 94 nova vozila vrijednosti gotovo 260 milijuna kuna.

Vezani članci Požar kuće u Dvoru - 1 Mučni detalji stravične smrti žene u požaru obiteljske kuće: Vatra je progutala njezino tijelo, za sve je kriva svijeća? Vatrogasna postrojba Zagreb Objava zagrebačkih vatrogasaca rasplakala je mnoge: "Neke priče nemaju sretan kraj"

"Raspored je usuglašen sa hrvatskom vatrogasnom zajednicom, svaka vatrogasna zajednica županije je dobila četiri vozila, glavni vatrogasni zapovjednik je potpisao svaki ugovor, Nastavljamo dalje. Svi oni koji nisu dobili idemo dalje“, kaže Slavko Tucaković, glavni vatrogasni zapovjednik.

Nabavljaju se navalna vozila, teška i laka šumska vatrogasna vozila, autocisterne i zapovjedna vozila s prikolicom i vatrogasnim robotom.

"Posao koji smo danas potpisali sa firmama koje su pobijedile na europskom natječaju kojim ćemo modernizirati vozni park Hrvatske vatrogasne zajednice čime ćemo podići i brzinu i kvalitetu reakcije vatrogasaca“, kaže Davor Božinović, ministar unutarnjih poslova.

Jedna od najtežih godina za vatrogasce bila je 2017. Tada smo izvještavali i o tome čime sve gase
požar.

U tadašnjem požaru ozlijeđeno je 80 vatrogasaca, izgorjelo 4500 hektara površine, stradalo je 10 kuća.

"A to je bilo kao u paklu, vatra je dolazila sa svih strana, vozila je bilo malo jer je razvučeno bilo po požarištu“, rekao je Nikola Bakota iz DVD-a Podstrana. Nakon požara dobili su dio opreme i novo vozilo. No, potreba ima još

"Uvijek fali. Mi sad za mjesec dana postajemo JVP, s time da ostaje DVD s jednim čovjekom i kad podijelimo vozila nama će trebati jedna autocisterna pošto Gornja Podstrana nije još dobila vodu i u ljetnim mjesecima kad su požari naša cisterna treba na terenu, a mještanima treba vode“, dodaje Bakota.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju