Polaznici obuke za razvoj vođa 2. naraštaja Središta za razvoj vođa “Marko Babić” i djelatnici Središta za razvoj vođa “Marko Babić” u ponedjeljak su u 3:00 započeli dvodnevnu hodnju od Udbine do Knina koja će trajati 36 sati.

Galerija


"Krenuli smo zajedno, uspjet ćemo zajedno – nema odustajanja", ove riječi zapovjednik Središta za razvoj vođa "Marko Babić" brigadir Tomislav Kasumović uputio je pripadnicima 2. naraštaja pilot obuke za razvoj vođa Središta za razvoj vođa “Marko Babić” uoči njihove hodnje do Knina koja je započela u ranim jutarnjim satima u vojarni "Josip Jović" u Udbini u ponedjeljak.

Vezani članci Dožupan Nikola Blažević s društvom Šibensko-kninskog dožupana snimili na večeri, on se brani: "Fotografija nije nastala u ugostiteljskom objektu koji bi pružao usluge mimo važećih ograničenja" Slika nije dostupna STVARNO STANJE HRVATSKE VOJSKE 'Svi se prave kako je sve divno, a zapravo je užas'

Budućim novim vođama Hrvatske vojske obratio se i zapovjednik Zapovjedništva za obuku i doktrinu „Fran Krsto Frankopan" brigadni general Željko Ljubas, koji im je uputio čestitke na upornosti i volji koju su uložili tijekom dosadašnje obuke te im poželio uspješan završetak hodnje.

Od vojarne do kninske tvrđave 43 polaznika obuke prijeći će gotovo 88 kilometara, odnosno tri županije – Ličko-senjsku, Zadarsku i Šibensko-kninsku kako bi, između ostalog, pokazali visoku razinu spremnosti, profesionalizma te podsjetili na sve one vrijednosti i znanja koje je Hrvatska vojska prikupila iz Domovinskog rata, stoji, među ostalim, u priopćenju MORH-a.

Hodnja vojnika od Udbine do Knina - 1
Hodnja vojnika od Udbine do Knina - 5 Foto: MORH

"Moto je svake naše zadaće - znoj štedi krv, a ovu hodnju posvećujemo svim poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima te ju provodimo u prigodi obilježavanja 25. obljetnice VRO Oluja, Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja", rekao je neposredno pred početak hodnje brigadir Tomislav Kasumović, zapovjednik Središta za razvoj vođa "Marko Babić", dodajući da su svi polaznici spremni za hodnju koja je završetak zahtjevne i izazovne šestotjedne obuke koja završava u Kninu, nakon čega se vraćaju u svoje postrojbe, gdje će nastaviti prenositi usvojena znanja.

Hodnja vojnika od Udbine do Knina - 1
Hodnja vojnika od Udbine do Knina - 3 Foto: MORH

Poručnik Tomislav Sokolić pripadnik bojne Gromovi rekao je kako se osjeća izuzetno uzbuđeno. "Motivacija je preko krova i samo čekamo da krenemo. Obuka je bila izuzetno naporna, ali došli smo do kraja i još nam je samo ostalo stići do Knina."

Na svojoj prvoj postaji od udbinske vojarne do Knina polaznici su posjetili Crkvu hrvatskih mučenika, gdje su ih prigodnim riječima dodano ohrabrili upravitelj svetišta vlč. Josip Šimatović te vojni kapelan fra Božo Ančić.

Hodnja vojnika od Udbine do Knina - 1
Hodnja vojnika od Udbine do Knina - 6 Foto: MORH

Očekivano trajanje hodnje je tridesetak sati, a završetak je predviđen na Kninskoj tvrđavi u utorak, 4. kolovoza, uoči svečanog obilježavanja 25. obljetnice VRO Oluja, kojom će prigodom novim vođama Hrvatske vojske biti dodijeljene značke i diplome.