Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Osvojili prestižni međunarodni turnir

Hrvatski učenici na svjetskom tronu: Pomeli konkurenciju u 9 debata zaredom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prestižni međunarodni debatni turnir u Sloveniji proteklog je vikenda dobio svojeg pobjednika, a to su učenici iz Hrvatske. Navedenim turnirom, pobjednički tim hrvatskih gimnazijalaca čitavo je vrijeme dominirao.

Hrvatska debatna reprezentacija ovaj je vikend osvojila International World Schools Debate Tournament Slovenia, jedan od najboljih svjetskih turnira u debati. Ovaj međunarodni turnir s najdužom europskom tradicijom među dosadašnjim pobjednicima broji ekipe iz SAD-a, Engleske i Južne Koreje, a od ove godine po prvi puta i Hrvatske.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Svjetsko prvenstvo HRVATSKA MLADOST OPET RASTURA Zagrebački srednjoškolci pokorili svijet! Slika nije dostupna Svi osvojili medalje Fenomenalan uspjeh hrvatskih učenika na natjecanju iz ekologije u Nizozemskoj

Učenici su kroz tri dana analizirali u kojem smjeru trebaju krenuti odnosi između SAD-a i Rusije, kako treba pristupiti stabilizaciji zemalja nakon revolucija, o pravima roditelja koji su počinili kaznena djela te treba li zabraniti glazbu koja promiče nasilje. Osim debata na engleskom jeziku, poseban izazov za naše učenike predstavljala i činjenica da su sve ove teme potpuno odsutne iz njihovog regularnog obrazovanja te da su se za natjecanja pripremali u svoje slobodno vrijeme.

U konkurenciji od 120 učenika iz cijeloga svijeta Marija Jarnjak, Hrvoje Kožić i Maja Roglić, učenici zagrebačke II. i V. gimnazije završili su turnir sa savršenim rezultatom, 9 debata bez izgubljenog boda. Na turniru su nastupili u organizaciji Hrvatskog debatnog društva, a u finalu su pred panelom sudaca iz Novog Zelanda, Filipina i Slovačke jednoglasno pobijedili protivnike.

Ostvareni su i zapaženi individualni rezultati naših učenika. Naime, među deset najboljih govornika plasirali su se Marija (2. mjesto) i Hrvoje (8. mjesto). Uz spomenute učenike, u uspješnom nastupu Hrvatske reprezentacije na ovom turniru sudjelovali su i učenici iz I., II., IV., V., VII., XV., XVI. te Klasične gimnazije. Do polufinala natjecanja došla je još jedna hrvatska ekipa učenica XVI.gimnazije (Nika Čavar, Ivana Brajdić i Viktorija Zorić) koje su polufinalnu debatu izgubile 2:1.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene