Sabor je glasao o opozivu ministra Beroša
Sabor je glasao o opozivu ministra Beroša Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Hrvatski sabor održat će danas sjednicu na kojoj će, među ostalim, glasati o rebalansu Državnog proračuna i amandmanima koje je na njega podnijela oporba.


Nastavlja se 7. sjednica Hrvatskoga sabora.

Vezani članci Gordan Jandroković Jandroković o financijskom kažnjavanju zastupnika: "Možemo nastaviti ovako, ali šaljemo krivu poruku" Ivan Bukarica Jedno od najprepoznatljivijih lica u Saboru odlazi u mirovinu: "Bit će teško naći osobu kao što si ti"

Zastupnici će glasati o raspravljenim točkama, među kojima i o rebalansu Državnog proračuna i stotinjak amandmana koje je oporba podnijela na njega.

Vlada je ostala pri svom planu da ukupne prihode proračuna poveća za tri milijarde, na 150,3 milijarde, a rashode za 9,4 milijarde, na 167,4 milijarde kuna. Deficit opće države povećava se s planiranih 2,9 posto na 3,8 posto BDP-a.

Sabor će izmijeniti Zakon o otocima i tako omogućiti da se otočanima poveća količina vode po subvencioniranoj cijeni, s 45 na 85 kubnih metara godišnje.

Zastupnici će glasati i o izmjenama Zakona o pružanju usluga u turizmu koje će putnicima omogućiti da vaučere za putovanja otkazana zbog COVID-a nakon ožujka prošle godine zamijene novim aranžmanom ili dobiju povrat novca.

Dnevnik

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju