Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sjednica Sabora

Zastupnici u Saboru glasaju o rebalansu proračuna i amandmanima oporbe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski sabor održat će danas sjednicu na kojoj će, među ostalim, glasati o rebalansu Državnog proračuna i amandmanima koje je na njega podnijela oporba.

Nastavlja se 7. sjednica Hrvatskoga sabora.

Pročitajte i ovo Broj osvojenih mandata na parlamentarnim izborima konačni rezultati izbora Objavljena imena svih zastupnika koji su izabrani u Sabor: Jedan je sjedio u njemu i 1990. Hrvatski sabor Velike cifre Ušli su u Sabor i imaju pravo na milijune eura iz proračuna, pogledajte iznose

Zastupnici će glasati o raspravljenim točkama, među kojima i o rebalansu Državnog proračuna i stotinjak amandmana koje je oporba podnijela na njega.

Vlada je ostala pri svom planu da ukupne prihode proračuna poveća za tri milijarde, na 150,3 milijarde, a rashode za 9,4 milijarde, na 167,4 milijarde kuna. Deficit opće države povećava se s planiranih 2,9 posto na 3,8 posto BDP-a.

Sabor će izmijeniti Zakon o otocima i tako omogućiti da se otočanima poveća količina vode po subvencioniranoj cijeni, s 45 na 85 kubnih metara godišnje.

Zastupnici će glasati i o izmjenama Zakona o pružanju usluga u turizmu koje će putnicima omogućiti da vaučere za putovanja otkazana zbog COVID-a nakon ožujka prošle godine zamijene novim aranžmanom ili dobiju povrat novca.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene