Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izbjegavaju pitanja

Hrvatski političari uveli su novi trend, pogledajte o čemu je riječ

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kad su u pitanju dobre vijesti i postignuća, vidjeli smo, premijer i ministri rado će se o tome pohvaliti pred kamerama. Kad im to ne ide u prilog ili je tema za njih neugodna – novinarska pitanja ne dopuštaju.

Takvom primjeru svjedočili smo i u slučaju za javnost teme važne – obrazovanja. No nisu vladajući jedini koji pribjegavaju takvim metodama.

Pročitajte i ovo Gabrijela Kišiček - 1 Analiza Gabrijele Kišiček Tko bi pobijedio u sučeljavanju Milanovića i Plenkovića: "To bi bilo napeto gledati, međutim..." Gabrijela Kišiček - 1 kampanja u punom jeku Gabrijela Kišiček o komunikaciji Milanovića i Plenkovića: "Posebno je opasno..."

U Banskim dvorima kažu, bila je to izjava, a ne tiskovna konferencija.

"Oni su na javnim funkcijama i samim time preuzeli su odgovornost javnost obavještavati što se događa i kakve se odluke donose", smatra komunikacijska stručnjakinja dr. sc. Gabrijela Kišiček.

Nije prvi put da u Vladi izbjegavaju, za njih, potencijalno neugodna pitanja.

"Pokazuju koliko se loše snalaze u javnom govoru. Glasnogovornici bi trebali biti posrednici između političara i javnosti i trebali bi olakšati tu komunikaciju, no vrlo često zakompliciraju stvari umjesto da ih pojednostave", dodaje Kišiček.

Teme je premijer nametao sam i pribjegao prokušanoj metodi, hvaleći se potezima prije svojih ministara.

''On je govornički vrlo vješt, preuzima ulogu glasnika dobrih vijesti, šaljući poruku javnosti da ima stvari pod kontrolom. No u neugodnim situacijama pokazuje se najveća vještina", smatra Kišiček.

U videoprilogu Ivane Pezo Moskaljov pogledajte i podsjetite se koliko su puta domaći političari pribjegavali bijegu od pitanja novinara.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene