Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Hrvatski političari nisu zabrinuti zbog prijave haškog tužiteljstva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski političari bez obzira na stranačke boje nisu zabrinuti zbog prijave haškog tužiteljstva. Naime, topnički dnevnici koje Haag traži već godinama očito ne postoje, poruka je bivših ministara i visokih dužnosnika iz doba Oluje.

Tužiteljstvo je strana u postupku koja želi dokazati svoje tvrdnje, poručuju, a suradnja sa sudom, koji je dobio sve što je tražio i sve što smo imali, u više je navrata ocijenjena odličnom. 

Pročitajte i ovo Tomislav Sokol plesao u noćnom klubu Od šanka do podija Nije Sokol jedini koji voli plesati: Pogledajte kako partijaju i drugi hrvatski političari Ilustracija Rezultati glasanja Trebaju li političari imati službenu bankovnu karticu? Pogledajte kako ste glasali u Dnevniku Nove TV

'Vlada ne skriva te topničke dnevnike ona ih jednostavno nema, ne posjeduje', rekao je Vladimir Šeks.

'Ja o tim dokumentima ne mogu ništa reći. Ne znam ni postoje li, ali kako Hrvatska dobro surađuje s Haagom, kako ova tako i moja bivša vlada, za vjerovati je izjavama da dnevnici ne postoje', rekla je Ingrid Antičević-Marinović.

'Dokumentacija u vrijeme rata nije vođena briljantno, čuvana nije sjajno, a dio je i uništen, ali oni su to znali davno prije i mogli su reagirati', izjavio je Jozo Radoš.


Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene