Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrvatsko novinarsko društvo uputilo je poziv novinarima i redakcijama da se u srijedu pridruže akciji HND-a 'Dan tišine'. Akciji Hrvatskog novinarskog društva pridružit će se i portal Dnevnik.hr.


Predsjednik Hrvatskog novinarskog društva (HND) Zdenko Duka pozvao je hrvatske novinare i redakcije da se u srijedu od 11.30 do 12 sati pridruže akciji HND-a, 'Dan tišine', u spomen na krvavi masakr kojeg su u pariškoj redakciji Charlie Hebdo izveli islamistički teroristi ubivši 12 osoba.

Vezani članci Prosvjed za novinare Glasa Istre Prosvjed za novinare Glasa Istre: "Koja je svrha novinarstva ako ne istina?" Sjednica Vlade HND o napadu vladajućih na medije: "Ovolika količina nepotkrijepljenih tvrdnji ne samo da je sramotna, nego je i opasna"

Novinari i novinarke pozvani su da objave u svojim medijima, na zatamnjenom ekranu zajednički tekst, koji glasi: 'Dan tišine - Prije točno tjedan u 11.30 sati započeo je masakr u redakciji francuskog satiričkog lista Charlie Hebdo. Ubijeno je 12 osoba. Odajemo počast svim kolegama koji su izgubili živote zbog riječi i slike koje su prenijeli. Danas želimo jasno poručiti svima da se protiv misli i govora ne mogu obračunavati silom. Danas želimo ukazati na to kako bi naš svijet izgledao bez novinara, medija i informacija.'

Akciji Hrvatskog novinarskog društva pridružit će se Nova TV i portal Dnevnik.hr.

U 11.30 sati svi naši TV kanali, web portali i servis Oyo prestat će emitirati sadržaj, a akcija će trajati 60 sekundi. (Hina/Ma.B.)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook