Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrvatsko novinarsko društvo uputilo je poziv novinarima i redakcijama da se u srijedu pridruže akciji HND-a 'Dan tišine'. Akciji Hrvatskog novinarskog društva pridružit će se i portal Dnevnik.hr.


Predsjednik Hrvatskog novinarskog društva (HND) Zdenko Duka pozvao je hrvatske novinare i redakcije da se u srijedu od 11.30 do 12 sati pridruže akciji HND-a, 'Dan tišine', u spomen na krvavi masakr kojeg su u pariškoj redakciji Charlie Hebdo izveli islamistički teroristi ubivši 12 osoba.

Vezani članci Polina Glen (Foto: Instagram) Zanosna go-go plesačica napucala slavnog glumca zbog jedne stvari koja ju je preplašila Mjesto kod Brezovice gdje su pronašli ubojicu s Kajzerice (Foto: Jurica Galoic/PIXSELL) Hrvatsko novinarsko društvo reagiralo zbog "sramotnog izvještavanja" pojedinih medija u slučaju ubojstva na Kajzerici

Novinari i novinarke pozvani su da objave u svojim medijima, na zatamnjenom ekranu zajednički tekst, koji glasi: 'Dan tišine - Prije točno tjedan u 11.30 sati započeo je masakr u redakciji francuskog satiričkog lista Charlie Hebdo. Ubijeno je 12 osoba. Odajemo počast svim kolegama koji su izgubili živote zbog riječi i slike koje su prenijeli. Danas želimo jasno poručiti svima da se protiv misli i govora ne mogu obračunavati silom. Danas želimo ukazati na to kako bi naš svijet izgledao bez novinara, medija i informacija.'

Akciji Hrvatskog novinarskog društva pridružit će se Nova TV i portal Dnevnik.hr.

U 11.30 sati svi naši TV kanali, web portali i servis Oyo prestat će emitirati sadržaj, a akcija će trajati 60 sekundi. (Hina/Ma.B.)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook