Nova godina svakim je danom sve bliža. Hrvatski gradovi imaju svoje adute za novogodišnji doček.

Galerija


Dnevnik Nove TV provjerio je što se sve nudi za doček na otvorenome diljem Hrvatske te koliko će to građane stajati.

Vezani članci Turizam i blagdani (Foto: Dnevnik.hr) Više od 150 tisuća turista blagdane provelo u Hrvatskoj: Evo koja su ih mjesta najviše oduševila Novogodišnje bebe (Foto: Dnevnik.hr) Četvero najbržih: Mirko, Petar, Katarina i Iva prve su bebe rođene u 2019. godini

Velikim vatrometom i feštom Splićani će i ovaj put dočekati Novu godinu. Za sjajan provod pobrinut će se grupa Magazin i Jasmin Stavros. ''Neobična mi je čast da pjevam nakon deset godina u Splitu, u svom rodnom gradu. Uzbuđenja nikad ne nedostaje, a dobra je kombinacija što smo zajedno grupa Magazin i ja'', rekao je Stavros.

Iz Magazina najavljuju nezaboravan doček. ''Ne treba biti skroman pa kazati da će bit nezaboravno i možda najbolji na ovim prostorima, zabava od početka do kraja'', priča gitarist grupe Magazin Željko Baričić.

Očekuju se tisuće posjetitelja. ''Cijeli budžet dočeka Nove godine iznosi 450 tisuća kuna s PDV-om. Polovica će biti samo na izvođače, a ostalo ide na cijelu produkciju, vatromet, ZAMP i sve ostalo'', kazao je organizator Damir Karaman.

Zabave će biti i u splitskom hotelu Park, koji bilježi dobru popunjenost. ''Danas je na 80 posto kapaciteta, što je s obzirom na današnji datum vrlo dobro. Očekujemo last minute da ćemo biti potpuno popunjeni'', rekla je Nevena Čikeš iz hotela Park.

I Dubrovčane i njihove goste u Novu 2019. godinu uvest će domaće snage. U lipnju su ugovoreni izvođači koji će Dubrovčane i njihove goste 31. prosinca uvesti u Novu godinu, a izabrani su vodeći hrvatski izvođači Nina Badrić i Tony Cetinski, za što je osiguran iznos od 600.000 kuna neto.

Osijek još pregovara sa izvođačima. Kažu da će to najvjerojatnije biti domaće snage. U Rijeci će nastupiti nekoliko izvođača. ''U 2019. Riječani ulaze uz grupu Nord, Fit, Whiteheadse i poslije pola noći zabava uz Vojka Vrućinu. A prema sadašnjim procjenama, trošak dočeka iznosi oko 250 tisuća kuna'', kazala je Doris Šajn iz kabineta gradonačelnika Rijeke.

U Makarskoj će za doček nastupiti Mladen Grdović. Honorar je 120 tisuća kuna, kažu u gradskoj upravi. A tko će nastupiti u Zagrebu, još nije poznato.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.