Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dobili vrijedno priznanje

Hrvatski ginekolozi izveli najbolju operaciju koju će drugi kopirati

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Europa je odabrala hrvatski tim ginekologa koji su izveli najbolju operaciju u području ginekološke onkologije i koju će svi drugi liječnici kopirati.

Velik uspjeh postigli su naši liječnika iz Petrove bolnice. Od Europskog društva za ginekološku onkologiju dobili su priznanje za kompleksnu operaciju genitalnog karcinoma.

Pročitajte i ovo Provjereno: Dom zdravlja - 1 Tko će nas liječiti? Ženi sa slomljenim kukom htjeli dati samo tabletu, ali ni nju nisu imali: "Samo su ispunili papirologiju i pozdravili se s nama" Izraelski Iron Dome Prijetnje sigurnosti Šef najveće njemačke tvornice oružja upozorio: "Europa bi trebala izgraditi svoju Željeznu kupolu"

'Proglašena je zlatnim standardom, kako bi to ubuduće trebalo raditi na razini EU, pa i na razini non EU zemalja', kazao je dr. Ante Ćorušić sa Zavoda za ginekološku onkologiju Petrove bolnice.

Drugim riječima, svi bi u Europi trebali raditi takav tip operacije kao što to čine naši liječnici. 'Da se mladi ljudi u Europi mogu educirati na temelju tog filma i da mogu pokušati ponoviti takve operacije', dodao je Ćorušić.

>>
Zbog toga što liječnici ne dežuraju vikednom za pomoć moraju voziti 70 kilometara!

Cijela operacija je snimljena i poslana na predstavljanje u Prag, a uvjeti za prijavu bili su pravi izazov. 'Operacija mora biti izvedena bez krvi i sa suvremenim tehnologijama', kazao je Ćorušić.

U tome su naši liječnici uspjeli. U hrvatskom timu bilo je četvero liječnika. 'Mislim da sam relativno rano uspio biti u pobjedničkom timu i zahvaljujući svom profesoru mentoru dr. Ćorušiću, naravno da je lijep osjećaj', kazao je dr. Pavao Planinić, specijalist ginekologije i pstetricije iz Petrove bolnice.

Operacija je uvrštena na stranicu Europskog društva za ginekološku onkologiju. Naši se liječnici nadaju kako će ona uvelike pomoći drugim kolegama u njihovoj daljnjoj edukaciji.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene