Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svaka donacija je dobrodošla

Hrvatski Caritas prikuplja pomoć za Maroko: Evo kako se možete uključiti

Ilustracija
Ilustracija Foto: Sara Kekuš/DNEVNIK.hr
Hrvatski Caritas izvijestio je u nedjelju da kreće u akciju prikupljanja novčanih sredstava za pomoć potresom pogođenom Maroku i poručio kako je iznimno važno pokazati solidarnost i blizinu s onima koji trpe.

Hrvatski Caritas kreće u akciju prikupljanja novčanih sredstava za potresom pogođeni Maroko. 

"Iznimno je važno pokazati solidarnost i blizinu s onima koji trpe, jer smo i sami osjetili razornu moć potresa i primili smo veliku pomoć od Caritasove mreže u Europi i svijetu", naglasio je Hrvatski Caritas koji će sva prikupljena sredstva proslijediti Caritasu u Maroku.

Pročitajte i ovo Nesigurna cesta na Žitnjaku - 4 VOZAČ KAMIONA NEĆE U ISTRAŽNI ZATVOR Mještani najavili prosvjed nakon smrti djevojčice. Oglasila se policija: "Ta lokacija nije bila opasna..."

"Svaka donacija bit će dobrodošla u pomoći i otklanjanju posljedica potresa za ionako vrlo ugrožene stanovnike. Pomoć će se najprije koristiti za osiguranje hrane, vode, higijenskih potrepština, privremena skloništa i psihosocijalnu pomoć, a kasnije za obnovu domova i normalizaciju života najugroženijih obitelji. Pomoć koju prikupimo bit će izraz solidarnosti, suosjećanja i podrške unesrećenima u Maroku", navodi Caritas.

Kako pomoći

Građani i tvrtke svoj dar mogu u uputiti pozivom na donacijski telefon Hrvatskog Caritasa 0906010 (0,83 eura/6,25 kn po pozivu; PDV uključen) ili uplatom na račun IBAN: 23400091100080340 (poziv na broj 109/23) - svrha uplate Potres Maroko.

Iz Hrvatskog Caritasa navode i da se jutros sastao tim biskupijskog Caritasa Rabat u Maroku koji je započeo koordinirati hitne mjere za pomoć stradalima u suradnji s međunarodnom mrežom Caritasa. Pripremaju pakete s osnovnim životnim namirnicama. Ravnatelj Biskupijskog Caritasa Rabat posjetio je stradala područja u nedjelju.

Pročitajte i ovo Uginule svinje u Grčkoj - 4 Ogromna šteta UZNEMIRUJUĆI SADRŽAJ U poplavama se utopilo više od 1500 svinja: Mještani očajni

Caritas u Maroku moli za solidarnost, a pozivu za pomoć odaziva se i Hrvatski Caritas.

Središnji Maroko pogodio je snažan potres, koji je zahvatio nekoliko regija: Poginulo je više od 2000 ljudi, mnogo je ozlijeđenih, velik broj u kritičnom stanju. Pričinjena je i velika materijalna šteta.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene