Hrvatske željeznice (Foto: Luka Stanzl/PIXSELL)
Hrvatske željeznice (Foto: Luka Stanzl/PIXSELL) Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Zbog izlijetanja vagona teretnog vlaka na kolodvoru Plaški zatvorena je željeznička pruga na relaciji Ogulin – Knin. U nesreći nema ozlijeđenih.


Prilikom ulaska teretnog vlaka na kolodvor u Plaškom došlo je do izlijetanja posljednjeg vagona kompozicije iz tračnica, doznajemo iz PU karlovačke.

Vezani članci Vlak Osijek-Split - 2 Dnevnik Nove TV s turistima u najpoznatijem vlaku u Hrvatskoj: "Spavao sam na podu cijelu noć, bilo je zastrašujuće" Željeznička pruga Među djecom zavladala bizarna "igra"! Jako je opasna, pitanje je dana kad će netko nastradati

Vagon je nakon izlijetanja iz tračnica naletio i udario u lokomotivu drugog teretnog vlaka, koji je stajao na istom kolodovru.

U nesreći, na svu sreću, nema ozlijeđenih, a policija provodi očevid kako bi se utvrdio uzrok nesreće.

Promet prugom na relaciji Ogulin – Knin, koja prolazi i kroz Plaški, obustavljen je.

Iz HŽ-a je jutros priopćeno da je zbog izvanrednog događaja u kolodvoru Plaški i očevida do daljnjeg za željeznički promet zatvorena dionica Ogulin – Knin. U priopćenju Korporativnih komunikacija HŽ Infrastruktura nisu otkrili se što se dogodilo.

Zbog radova i zamjenskog prijevoza autobusima odstupanja od voznog reda moguća su na dionicama između kolodvora Lupoglav i Borut na pruzi državna granica – Buzet – Pula; između kolodvora Moravice i Rijeka na pruzi Zagreb – Rijeka; između kolodvora Josipdol i Perušić na pruzi Oštarije – Knin - Split; između kolodvora Novi Marof i Varaždin na pruzi Zaprešić – Čakovec; između kolodvora Vrbovec i Križevci na pruzi državna granica – Botovo – Dugo Selo; između kolodvora Sisak i Greda na pruzi Zagreb – Sisak – Novska.

Također, zbog radova na održavanju na pruzi Novska – Tovarnik – državna granica između kolodvora Slavonski Brod i Sibinj od 7:00 do 15:00 te između kolodvora Stari Mikanovci i Andrijevci od 7:15 do 13:55 promet će teći jednim kolosijekom te se očekuju manja kašnjenja.

Zbog demontaže kolosijeka u kolodvoru Novi Dvori u sklopu radova na modernizaciji i elektrifikaciji pružne dionice Zaprešić – Zabok do 8. prosinca očekuju se odstupanja od voznog reda vlakova 3014 (Zagreb GK 16:42 – Zaprešić 17:06 – Zabok 17:42 – Varaždin 19:37) i 3015 (Varaždin 14:14 – Zabok 16:39 – Zaprešić 17:18 – Zagreb GK 17:41). (Hina)
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju