Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Miljenijske poplave'

'Hrvatske vode su uradile svoj posao, ali nema garancije sigurnosti'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Radi se doista o esktremnoj, milenijskoj vodi, rekao je obrazlažući svoje tvrdnje direktor Hrvatskih voda Danko Holjević.

Zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda Danko Holjević danas je u Medulinu, u povodu tvrdnje vukovarsko-srijemskog župana da su Hrvatske vode odustale od obrane područja Vrbanje i Drenovaca, rekao da su Hrvatske vode uradile svoj posao, ali da nitko ne može garantirati stopostotnu sigurnost te da se ovaj put radilo o 'milenijskim poplavama'.

Pročitajte i ovo Dunav Nema ugroze za stanovnike Vrhunac vodenog vala Dunava tek se očekuje: Vodostaj će značajno porasti Slika nije dostupna Najgore je prošlo U vikend-naselju Karašica kritično još dva dana

Želim naglasiti kako je najveći protok vode zabilježen na rijeci Savi na izlaznom profilu prema Srbiji do sada iznosio 4000 tisuće kubika u sekundi, a sada je DHMZ na tom mjestu izmjerio protok od čak 6017 kubika u sekundi, rekao je Holjević. A da bi predočio da se radi o iznimnom slučaju, Holjević je rekao kako bi u teoriji protok 'jednom u tisuću godina' mogao biti oko pet tisuća kubika u sekundi.

Voda nadire prema Soljanima: Mještani tvrde da im je onemogućena obrana!

'Svi nasipi i svi objekti su bili dimenzionirani na ovu veličinu koju sam rekao. Praktički radi se doista o esktremnoj, milenijskoj vodi', ustvrdio je zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda Danko Holjević, odgovarajući novinarima koji su tražili da komentira jučerašnju izjavu vukovarsko-srijemskog župana Bože Galića.

Galić je novinarima u utorak navečer u Posavskim Podgajcima rekao kako taj prostor brane sami jer su Hrvatske vode u utorak ujutro odustale od obrane područja Vrbanje i Drenovaca. "Mislim da su procjene bile loše, a lošom smatram i odustajanje od druge linije obrane od poplava odnosno branjenja sela općina Drenovci i Vrbanja', rekao je Galić.

I vi možete pomoći poplavljenima! Evo što im je sada najpotrebnije!

Zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda Danko Holjević danas je u Medulinu nazočio svečanosti obilježavanja puštanja u rad crpne stanice Kažela i kopnenog i podmorskog ispusta Marlera.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene