Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U kontaktu s novom vlasti

Hrvatske tvrtke vraćaju se u Libiju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dobra vijest za brojne hrvatske tvrtke smirivanje je situacije u Libiji, u gospodarskom smislu. Podsjetimo, početkom godine, zbog sukoba u toj zemlji, zaustavljeni su višemilijunski poslovi. Domaće kompanije već su ostvarile kontakte s novim vlastima i kreću u nove poslovne izazove.

Hrvatske tvrtke vraćaju se u Libiju svojim unosnim poslovima. Sukobi koji su u veljači eskalirali, zaustavili su poslove vrijedne više od 200 milijuna eura. No, smjenom vlasti situacija u Libiji počinje se normalizirati.

Pročitajte i ovo Libija, satelitske snimke - 4 objavljene satelitske snimke Vodena apokalipsa u Libiji: Broj mrtvih raste, na ulicama leže tijela umotana u deke Poplave u Libiji Traje potraga za preživjelima U Libiji potvrđeno više od 5300 poginulih, 10.000 nestalih: "Broj žrtava će vjerojatno rasti"

'Sve ide u smjeru toga da se što prije osiguraju preduvijeti za nastavak poslovanja hrvatskih tvrtki koje su prije početka sukoba imale uhodane poslove', tvrdi Berislav Živković iz ministarstva vanjskih poslova.

Sukobi su prouzročili milijunske gubitke domaćim kompanijama. Godina u poslovnom smislu izgubljena je za sve domaće tvrtke. Iz jedne su nam telefonski potvrdili, kako svoje radnike još ne misle slati na libijsko tlo. Napominju, s poslovima nastavljamo, tek kad se situacija u cijelosti normalizira.

'Stanje je još uvijek ozbiljno, sigurnosne preporuke su takve da mi hrvatskim državljanima ne savjetujemo da putuju u Libiju, do konačnog smirivanja situacije', dodaje Živković. Pod kontrolom su i ranije dogovoreni ugovori. Libijsko nacionalno vijeće dalo je hrvatskim tvrtkama obećanje da će ih u potpunosti ispoštovati.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene