Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ruka ruku mije

Hrvatske šume uglednom HDZ-ovcu toleriraju dug od 5 milijuna kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ovih dana se sve više otkriva kako određeni članovi HDZ-a imaju neke uistinu neobične privilegije.

Najnovija je otkrivena kod Franje Lucića, vlasnika tvrtke Tofrado, saborskog zastupnika, gradonačelnika Pleternice i predsjednika požeške županijske organizacije HDZ-a, kako piše Jutarnji list. Naime, on u poslovanju s Hrvatskim šumama, odnosno njihovom požeškom podružnicom, za narudžbu furnirskih hrastovih trupaca plaća tek nakon godinu dana, iako je potpisao ugovor po kojem novac mora biti uplaćen u roku od dva mjeseca. Tako će Lucić za naručene trupce u veljači, platiti tek iduće veljače. Za razliku od Lucića, drugi klijenti Hrvatskih šuma ne uživaju tu privilegiju i rok naplate od 60 dana za njih vrijedi, piše Jutarnji.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Malverzacije javnim natječajem Uhićeni Darko Beuk nije šutio na ispitivanju u USKOK-u Slika nije dostupna 5. tradicionalna utrka tovara Napeta utrka: Uporni Miško i Mia dokazali da su najbolji

>> Rade Buljubašić: Za rad u HDZ-u ga plaća HEP?

Hrvatske šume izlaze u susret Luciću i što se tiče nagomilanog duga od pet milijuna kuna, koje im je njegova tvrtka dužna pa su ga prebili na deset obroka otplate, koji bi trebali biti otplaćeni do kraja ove godine. No, Jutarnji piše i kako iz podružnice Hrvatskih šuma kažu da tvrtka Tofrado dug vraća kompenzacijskim radovima, poput gradnje i popravka šumskih puteva. Taj posao vrijedio je 742 tisuće kuna, a Hrvatske šume bile su ga u stanju i same obaviti, što im je i zadatak, jer imaju svu potrebnu mehanizaciju i ljudstvo za to.

Snižene mu i cijene prijevoza

To ipak nije sve, jer u lipnju prošle godine, tadašnji voditelj podružnice Hrvatskih šuma u Požegi, a danas aktualni požeško-slavonski župan Marijan Aladrović iz HDZ-a, dodatno je pogodovao Lucićevoj tvrtki sniženjem cijena prijevoza od 15 posto. Alardović se Jutarnjem opravdao da je takvu odluku donio zbog 'jake konkurencije', no radnici hrvatskih šuma ruše njegovo obrazloženje. kažu kako unatoč vlastitom osiguranom prijevozu, prilikom kupnje drveta, moraju koristiti prijevoz svoje tvrtke.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene