Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svečana priredba na Jarunu

Pogledajte s čime se Hrvatska vojska pokazala građanima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska obilježava Dan oružanih snaga i kopnene vojske.

Desetak vojarni tom su prigodom otvorile građanima svoja vrata, a središnja svečanost održava se na zagrebačkom Jarunu.

Pročitajte i ovo Ivana Petrović, urednice vanjske politike Dnevnika Nove TV Ivana Petrović iz Munchena U sjeni smrti Navaljnog: "U Hrvatskoj su svima puna usta sigurnosti, a jedno nitko ne spominje" Ilustracija Razbojništvo Pljačka na Jarunu: Maskiran zaskočio djelatnika pošte i ukrao novac

Hrvatska slavi Dan oružanih snaga i kopnene vojske. Mnogi se sjećaju svečane smotre na stadionu NK Zagreb, održane 28.svibnja 1991.godine. Tada su hrvatskoj javnosti predstavljene prve brigade ZNG-a, a u rujnu iste godine oružane snage organiziraju se u jedinstvenu Hrvatsku vojsku.

Od tada do danas mnogo se toga promijenilo. Hrvatska vojska izrasla je u Domovinskom ratu , a danas nam je država članica Sjevernoatlantskog saveza. Oružane snage danas su suvremena, profesionalno organizirana i efikasna vojna organizacija spremna u svakom trenutku odgovoriti sigurnosnim izazovima.

Hrvatska vojska je izrasla iz domovinskog rata. Izloženi su i muzejski podsjetnici na slavna vremena. "Nekoliko vozila, nekoliko sredstava koji su se koristili '91. tijekom domovinskog rata koje mi više naravno ne koristimo ali su za nas vrlo važni dijelovi naše povijesti", istaknuo je general bojnik Dragutin Repinac.

Na pobjedonosnom putu hrvatske vojske od pepela do punopravne članice NATO saveza sada stoji izazov preživljavanja uz štednju.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene