Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uzgoj eko gnojiva

Hrvatska tvrtka potpisala višemilijunski ugovor: Gliste se dokopale Egipta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Da i mala tvrtka može postati međunarodna senzacija pokazuje sljedeća priča, hrvatsko ekološko gnojivo iz Murvice posipat će se na plantažama u Egiptu.

Sama vijest o izvozu gnojiva ne bi bila toliko zanimljiva, da u zemlji Sjeveroistočne Afrike bilo kakav uvoz gnojiva zbog problema iz prošlosti nije bio zabranjen gotovo tri desetljeća.
Egipat zabranjuje uvoz gnojiva već 25 godina. I nije neka vijest u Hrvatskoj, da jedna naša tvrtka iz malene Murvice kraj Zadra nije srušila oštre i konzervativne arapske barijere.

Pročitajte i ovo Ilustracija Uhićen je Sukob se prelijeva u susjedstvo? Policajac u Egiptu ubio dvoje turista i vodiča Morski pas žrtva ostala bez ruke Stravičan napad morskog psa u poznatom ljetovalištu: Prijateljice su bile u moru, a napravile su kobnu pogrešku

'Zadnja pošiljka koja je ušla u srednji istok bila je kancerogena i Ministarstvo zdravstva zabranilo je uvoz bilo kojeg gnojiva u te zemlje', objašnjava poduzetnica Hana Medin.

Kako su u Egiptu pronašli Murvicu, ili je pak Murvica pronašla Egipat? Uz dobre poslovne poteze tvrtka Hane Medin imala je dosta sreće pa je na proslavi dana arapskih emirata upoznala dva poslovna partnera. Jedan od njih je Ahmed Gamar. Poduzetnik je obavijestio strogu egipatsku vladu, a vlast začudo izglasala propuštanje hrvatskog ekološkog proizvoda.
I Ahmed s Murvicom sklapa višemilijunski ugovor.

Uz jednu primjedbu. Zbog arapskih konzervativnih stajališta, pakiranje ne smije biti s manekenkom na omotu, nego malo drugačije, s bakom kao glavnom protagonisticom. Eko gnojivo svakodnevno se obrađuje u bazenima, a ekološkim ga čine marljive gliste koje ga neprestano proizvode.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene