Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prodaja nekretnina

Hrvatska - turistički raj!? Stigle prve ponude. Evo što najviše privlači kupce!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Skrivenoj i jednoj od ljepših dubrovačkih vila, mogao bi se vratiti stari sjaj, zasjati Plitvička jezera, a u zgradu Vjesnika vraćaju se ljudi.

Vile u Istri, na Plitvičkim jezerima i na krajnjem jugu, Cetinska krajina, ali i Goli otok. Upravo su te lokacije, otkako je država krenula u dosad najveću rasprodaju nekretnina, privukle najveći broj potencijalnih kupaca.

Pročitajte i ovo Država prodaje vozila viđeno - kupljeno Država prodaje 24 vozila: U ponudi auti, kamioni i gliseri... Bivša politička škola u Kumrovcu (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Peta sreća? Prodaje se bivša politička škola u Kumrovcu: Tito je za nju imao velike planove, a sada zanima - Kineze

Skrivenoj i jednoj od ljepših dubrovačkih vila, mogao bi se vratiti stari sjaj. Vilu Čingrija obilaze potencijalni kupci. Kako stranci tako i domaći, mnogi se žele useliti i ulagati u prvih 100 nekretnina, kojih se država rješava, jer ne zna što s njima.

FOTO Investitori, javite se! Država nudi vile, bivše vojarne, Kumrovec, Goli otok...

'Imamo preko 200 upita, sve te zahtjeve shvaćamo vrlo ozbiljno', kazao je Alen Čičak iz Državnog ureda za upravljaje državnom imovinom.

O financijskim detaljima ne smiju govoriti, no na stol im je stigla jedna od boljih ponuda. Poznati meksički hotelski lanac želi ući na hrvatsko tržište.

'Njih zanima cijeli Jadran, oni su zainteresirani i za pojedine vile ali i za neka zemljišta u Istri. Zainteresirani su i za Plitvička jezera, odnosno vilu Izvor', dodao je Čičak.

Tišinu u sinjskoj vojarni mogli bi zamijeniti strojevi. Zaživi li pristigla ponuda, Cetinska bi krajina mogla dobiti novi industrijski pogon.

'Potencijal te lokacije je kako za proizvodnju, tako i za druge oblike. Bio je jedan prijedlog vezan za zdravstveni turizam', kazao je Čičak.

Ovakva je procedura za najam stanova za 15 kuna po kvadratu u centru Zagreba

Ulagačima je zanimljiva i nekadašnja zgrada Vjesnika na atraktivnoj lokaciji. Neki ovdje žele iznajmljivati prostore, po znatno nižim cijenama, a drugi pak žele srušiti cijeli neboder i izgraditi novi. No, zapreka za to su im neriješeni imovinsko - pravni odnosi.

'Nama je ta lokacija interesantna jer ima veliku količinu kvadrata u koje možemo smjestiti državnu upravu', rekao je Čičak o zgradi Vjesnika.

Na Gornjem gradu investitori žele privlačiti hostelima. U objektima s Titovim predznakom, ali u Kumrovcu, želi se stvoriti istraživački centar. Pojedine im udruge pišu, jer žele da se na mjestu logora na Golom otoku izgradi spomen područje.

Sve su Vlade bezuspješno pokušavale zaraditi na imovini, koja godinama propada i gubi na vrijednosti.
Dva tjedna preostalo je do raspisivanja natječaja. Pretvoriti ovo u turističku meku, neće biti nimalo jednostavno.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene