Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi državni plan

Želite iznajmiti stan u centru Zagreba za 15 kuna po kvadratu? Evo što trebate napraviti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stanovi u središtu Zagreba za najam od 15 kuna po kvadratu - novi je državni plan. Priča i ekskluzivne snimke tih 20 stanova, koje je u ponedjeljak objavio Dnevnik Nove TV, izazvali su velik interes te brojna pitanja - kako se uključiti u nadmetanje.

Za 20 stanova koje država daje u najam može se prijaviti svaki građanin Republike Hrvatske koji nema nikakvih dugovanja prema državi. Točna dokumentacija bit će poznata idući tjedan kada natječaj bude raspisan. No ako ste zainteresirani, evo što trebate napraviti.

Pročitajte i ovo Mesnica - 4 Plaćamo sve više Poskupjela još jedna namirnica: U Europi gore od Hrvatske stoje jedino Rumunjska i Bugarska Stanovi: Ilustracija - 8 Što Hrvatska može naučiti? Stambena kriza teško pogađa jednu europsku zemlju: "Svaki put kad se probudim, pomislim - odlazim li danas ili ostajem?"

Kada natječaj bude otvoren, u kuvertu sa potrebno dokumentacijom priložite i svoju ponudu za stan, koja može iznositi 15 kuna po metru kvadratnom ili više. Na kuvertu naznačiti ne otvarati do završetka natječaja i poslati na Državni ured za upravljanje državnom imovinom u Dežmanovoj 10.

VIDEO 15 kuna po kvadratu za najam stana u središtu Zagreba!

Prema onom što su kamere Dnevnika Nove TV snimile u ponedjeljak, većini ponuđenih stanova je potrebna adaptacija. Već na prvi pogled oko iskusnog građevinara zna da taj posao neće biti jednostavan. 'Treba od razno raznih majstora struke, inženjera, statičara, do legalnosti. Kad se napravi kompletna elektro instalacija treba Elektru obavijestiti da dođe zablombirati brojilo, pa tako plinske instalacije, pa tako i vodovodne', kaže vlasnik građevinske tvrtke Admir Suljić.

Davanje državnih stanova u najam je pilot projekt. O interesu građana ovisit će hoće li još stanova ići u ponudu. Stanovi će zainteresiranima uskoro biti i otvoreni za razgledavanje.

Kada natječaj završi, organizirat će se javno otvaranje ponuda. Čija ponuda bude najviša, dobit će ključeve stana i ugovor o najmu na pet godina.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene