Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hrvatska je dužna reagirati

Plenković i Picula traže hitnu rezoluciju EP-a zbog Šešelja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Plenković smatra da zbivanja vezana uz Šešeljevo puštanje iz pritvora iziskuju jasnu osudu i stav Bruxellesa, a i Hrvatska je dužna reagirati na njegove izjave i postupke.

Andrej Plenković, zastupnik HDZ-a u Europskom parlamentu kazao je da zajedno s Toninom Piculom, zastupnikom SDP-om, lobira da se donese hitna rezolucija EU parlamenta o postupanju Međunarodnog suda za ratne zločine u Hagu i puštanju na slobodu Vojislava Šešelja.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović, Andrej Plenković - 3 Večeras u Provjerenom Ako ste ih zaboravili: Plameni jazavac, gojenac, šmrkavac, nilski konj... Nisu to klinci, nego najmoćniji političari u Hrvatskoj Andrej Plenković u stožeru HDZ-a Objava nakon rezultata Oglasio se Plenković: "Uskoro ćete saznati s kim ćemo imati većinu"

Plenković smatra da zbivanja vezana uz Šešeljevo puštanje iz pritvora iziskuju jasnu osudu i stav Bruxellesa, a i Hrvatska je dužna reagirati na njegove izjave i postupke. Plenković kaže da Šešeljevo puštanje unosi nestabilnost i u Srbiji te na prostoru regije.

Josipović: Šešeljev slučaj je poraz pravde

Njegova je procjena da postoji velika šansa da se rezolucija već idući tjedan uvrsti na plenarnu sjednicu, koja će se održati u Strasbourgu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene