Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odgoda pred Europskim sudom

Hrvatska traži od EK još vremena za Zakon o privatizaciji Ine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska ostaje pri odluci oko izmjena zakona o privatizaciji Ine, točnije nastojanju odgode postupka pred EU sudom.

Potvrđeno je to nakon rasprave na sjednici Odbora za europske poslove koji je razmatrao izvješće ministra energetike Slavena Dobrovića sa sastanka pred EU komisijom.

"Na odboru smo zaprimili informaciju ministra Dobrovića sa sastanka pred Europskom komisijom koji se tiče privatizacije Ine i ostajemo kod zaključka koji smo ranije donijeli jednoglasno, a kojim podržavamo Vladu da u nastojanjima da se odgodi postupak pred Europskim sudom", kazao je nakon sjednice Domagoj Ivan Milošević (HDZ).

Podsjetimo, Europska komisija traži od Hrvatske da izmijeni Zakon o privatizaciji Ine i uskladi ga s pravom EU. U protivnom, Komisija može predmet uputiti na sud.

"Iznijeli smo argumente i zamolili za vrijeme koje je potrebno da bismo promijenili situaciju s obzirom na činjenicu da je formiran Savjet za Inu i s obzirom na odluku o otkupu MOL-ovih dionica. Situacija će se bitno promijeniti i onda će biti puno lakše riješiti ovaj problem. Iznijeli smo važne argumente koji se tiču energetske sigurnosti", kazao je Dobrović.
 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kružno gospodarenje otpadom Bivši ministar okoliša Dobrović: Hrvatskoj penali, a građanima visoka cijena otpada Tomislav Ćorić (Foto: Pixell) "Bildanje kapaciteta" Odvajanje otpada: Lokalne jedinice dobit će kratki rok kako bi izbjegle penale

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene