Slavni pisac F. Scott Fitzgerald, koji je popularizirao francusku rivijeru, da kojim slučajem živi u ovom vremenu, bez imalo bi sumnje svoju ljetnu bazu stvorio u Hrvatskoj, piše svjetski poznati magazin Vanity Fair.


Hrvatska je nova francuska rivijera! Preporuka je to svjetski slavnog magazina Vanity Fair čitateljima, koji su uredništvu postavili upravo to pitanje. Zemlja tisuću otoka i uvala na kristalno čistom Jadranskom moru, tek su neki od komplimenata koji se nižu u članku.

Vezani članci Koronavirus, ilustracija - 3 Jedna županija bilježi najgori dan od početka epidemije: Od 91 novog slučaja, više od pola je iz doma za starije Države koje su Hrvatsku stavile na crvenu listu Kraj sezone? Hrvatska je na crvenim listama sve više zemalja pa je u crvenom i hrvatski turizam

Među ostalim se ističe i kako bi svjetski poznati američki pisac F. Scott  Fitzgerald, čiji su romani i novele obilježili jazz eru, sa svojom voljenom suprugom Zeldom zasigurno odabrao Hrvatsku, a ne francusku rivijeru, za svoju ljetnu bazu.

'Otplovite do Visa, otoka s najčudesnijom prirodnom lukom, nakon toga se zaputite do Hvara, otoka lavande, čije su ulice popločali Mlečani', Victoria Mather za Vanity Fair.

>>Za ovim su hrvatskim otocima 'poludjeli' Šveđani!

Osim klasične uživancije plivanja u moru, američki magazin preporuča hrvatske restorane, 'gdje jastozi i škampi skaču s ribarske brodice na vaš tanjur'. Proteklih je godina Hrvatska postala ljetnim odredištem mnogih slavnih osoba, a Vanity Fair piše kako je to obala koju ovog ljeta Amerikanci moraju  posjetiti i to - krstareći na jahti.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook