Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Amerikanci preporučuju

Hrvatska proglašena 'novom francuskom rivijerom' !

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slavni pisac F. Scott Fitzgerald, koji je popularizirao francusku rivijeru, da kojim slučajem živi u ovom vremenu, bez imalo bi sumnje svoju ljetnu bazu stvorio u Hrvatskoj, piše svjetski poznati magazin Vanity Fair.

Hrvatska je nova francuska rivijera! Preporuka je to svjetski slavnog magazina Vanity Fair čitateljima, koji su uredništvu postavili upravo to pitanje. Zemlja tisuću otoka i uvala na kristalno čistom Jadranskom moru, tek su neki od komplimenata koji se nižu u članku.

Pročitajte i ovo Ljetovanje - 3 Ljeto je sve bliže Mnogi već planiraju godišnji odmor, a čini se da će trebati podebljati budžet: "Pred nama je rekordna sezona" Hrvatska na sajmu - 1 svečano otvorenje Hrvatska zemlja partner na turističkom sajmu u Zurichu: "Pokušati ćemo ih uvjeriti da je Hrvatska još bliža nego što je bila"

Među ostalim se ističe i kako bi svjetski poznati američki pisac F. Scott  Fitzgerald, čiji su romani i novele obilježili jazz eru, sa svojom voljenom suprugom Zeldom zasigurno odabrao Hrvatsku, a ne francusku rivijeru, za svoju ljetnu bazu.

'Otplovite do Visa, otoka s najčudesnijom prirodnom lukom, nakon toga se zaputite do Hvara, otoka lavande, čije su ulice popločali Mlečani', Victoria Mather za Vanity Fair.

>>Za ovim su hrvatskim otocima 'poludjeli' Šveđani!

Osim klasične uživancije plivanja u moru, američki magazin preporuča hrvatske restorane, 'gdje jastozi i škampi skaču s ribarske brodice na vaš tanjur'. Proteklih je godina Hrvatska postala ljetnim odredištem mnogih slavnih osoba, a Vanity Fair piše kako je to obala koju ovog ljeta Amerikanci moraju  posjetiti i to - krstareći na jahti.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene