Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izbor časopisa

Za ovim su hrvatskim otocima 'poludjeli' Šveđani!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Švedski časopis 'Nya Allt Resor', koji mjesečno čita preko 800.000 Šveđana, u svom je travanjskom broju veliku pažnju posvetio hrvatskim otocima Hvaru i Braču, koji su se našli među 17 najpopularnijih otoka Mediterana.

U travanjskom izdanju časopisa 'Nya Allt om Resor' uz hrvatske otoke kao 'vrući' otoci Mediterana ističu se španjolska Ibiza, Menorca i Mallorca, talijanska Sardinija, Elba, Lampedusa, Ponza i Sicilija, francuska Korzika, Malta, Cipar te grčki otoci Kreta, Santorini, Kos i Rhodos. Časopis je proveo i poseban test usporedbe sunčanih sati pojedinih otoka i cijenu paket putovanja za te destinacije, ustvrdivši kako je najekonomičnija posjeta mediteranskim otocima u svibnju, a najskuplja u rujnu.

U reportaži na osam stranica nazvanoj 'Na krstarenju u Hrvatskoj', autorice Elisabet Axås i Lottie Molund opisuju krstarenje na 'MS Afrodita' od Splita do Hvara, koje ističu kao najbolji način upoznavanja oba otoka i uživanja u kristalno čistom moru, najčišćem na cijelom Mediteranu.

Pročitajte i ovo Aviolinije u Hrvatskoj Bolja povezanost je ključ Hrvatska spremna za rekordnu sezonu: Povezani s više od 500 destinacija Slika nije dostupna Zemlja tisuću otoka 10 najtraženijih hrvatskih otoka među turistima!

>> Hrvatska još uvijek nema ono što mlađi turisti traže

Kao posebne atrakcije hrvatskih otoka navode rt Zlatni Rat na Braču i lokalnu vinariju u Bolu u kojoj se može degustirati plavac mali. Švedski mjesečnik ističe Hvar kao otok poznat po svojim buticima i restoranima, ali i kao mjesto koje posjećuju turisti iz cijele Europe, jedriličari te mnoge svjetski poznate ličnosti, koje ovdje mogu pronaći potrebnu osamu i anonimnost.

Hvar opisuju kao otok zaljubljenih i destinaciju za mladence, ali i kao destinaciju za one željene aktivnijeg odmora. Hvar također nazivaju otokom lavande, čiji miris u lipnju dominira cijelim krajolikom, ne zaboravljajući istaknuti i povijest otoka, koja je još jedan od razloga zašto mu se turisti iznova vraćaju. U članku se ističe i bogata enološka i gastronomska ponuda otoka s posebnim naglaskom na mediteransku kuhinju i morske specijalitete.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene