Obavijesti Video Pretražite Navigacija
UNICEF-ov ured

Hrvatska prikupila 645 tisuća kuna za pomoć djeci Afrike

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
UNICEF u Hrvatskoj u posljednja je dva tjedna prikupio 645 tisuća kuna za pomoć djeci Afrike, a u tu je svotu, kako je danas priopćeno iz te organizacije, uključena i donacija vlade od 250 tisuća kuna.

Procjenjuje se da je oko 2,3 milijuna djece u Etiopiji, Keniji i Somaliji kronično pothranjeno, a 700.000 djece u životnoj opasnosti. U južnoj Somaliji 1,25 milijuna djece treba hitnu humanitarnu pomoć da bi preživjela.

Kako bi što prije dospjeli do najkritičnije djece, UNICEF i partneri na terenu koriste sve moguće načine da humanitarnu pomoć i lijekove dostave diljem regije. Isporučuju se hrana i vitamini za djecu, a u Keniji traju masovne akcije cijepljenja kako bi se spriječile boginje i dječja paraliza. Prošlog je mjeseca isporučeno 653 tone hrane što je dovoljno za 65.000 djece te 230 tona terapeutskih obroka za 16.000 kritično pothranjene djece.

UNICEF planira povećati dostavu namirnica i lijekova u više od 500 centara za prehranu djece u južnoj Somaliji te započeti dopunsku prehranu za 150.000 obitelji mjesečno.

Svi građane koji se žele uključiti u akciju i pomoći djeci Afrike mogu to učiniti doniranjem putem interneta na www.unicef.hr ili žiro račun 2360000-1500124852, poziv na broj 2011-073-98. (Hina)

Pročitajte i ovo Za djecu u Gazi nema djetinjstva - 6 Pakao u pojasu Gaze Za njih nema djetinjstva: Čupaju si kosu, grebu se do krvi, imaju napadaje panike i rane znakove PTSP-a, prestravljena su Slika nije dostupna Uključite se u akciju U Somaliji su milijuni na rubu smrti od gladi: Sa samo 42 kune spasit ćete mnoge živote!

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene