Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi 'rat' Hrvatske i Slovenije

'Ne damo Kranjsku kobasicu!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministarstvo poljoprivrede je danas podnijelo pisani prigovor na prijedlog zaštite oznakom zemljopisnog podrijetla proizvoda pod nazivom 'Kranjska klobasa', zajedno sa cjelovitom traženom dokumentacijom kojom obrazlaže svoj prigovor.

Kako stoji u priopćenju na stranicama Ministarstva poljoprivrede, dana 18. veljače ove godine Europska komisija objavila je informaciju o zahtjevu Republike Slovenije da se na razini EU oznakom zemljopisnog podrijetla zaštiti proizvod pod nazivom 'Kranjska klobasa'.

Sukladno propisima EU, bilo koja zemlja može podnijeti prigovor na predloženu zaštitu proizvoda u roku od 6 mjeseci od dana objave informacije o podnesenom zahtjevu.

Pročitajte i ovo Policijska kontrola na granici NOVE MJERE Slovenija će zatražiti produljenje kontrole na granici s Hrvatskom Davor Božinović, ministar unutarnjih poslova Oglasio se i Jandroković Božinović objasnio što znače punktovi na granici i hoće li ometati prolazak putnika

>> Slovenci za zaštitu brenda 'kranjska kobasica' u Hrvatskoj

Ovim Prigovorom Ministarstvo želi zaštititi domaće proizvođače i izvoznike za koje se procjenjuje da na godišnjoj razini proizvode Kranjske kobasice u vrijednosti od 80 mil. kuna, stoji u priopćenju.

Hrvatska gospodarska komora i hrvatski proizvođači Kranjske kobasice sustavno su od 2010. godine prikupili sve relevantne povijesne dokaze na kojima temelje Prigovor, a Ministarstvo poljoprivrede dodatno će doprinjeti jačanju pozicije hrvatske strane u ovom postupku.

Prigovor je dostavljen Općoj upravi za poljoprivredu Europske komisije.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene