Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Pisanica od srca'

Hrvatska pisanica na trgu u Bruxellesu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Veliko uskršnje jaje, koje su oslikali naivni umjetnici iz Koprivničko-križevačke županije, izloženo je danas na jednom od najljepših trgova u Bruxellesu i tamo će ostati sve do Uskrsa.

Riječ je o projektu 'Pisanica od srca', koji je pokrenula Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije. Svečanoj primopredaji pisanice bili su nazočni križevačko-koprivnički župan Darko Koren, hrvatski veleposlanik u Belgiji Boris Grigić, gradonačelnik Bruxellesa Freddy Thielemans, direktor Ureda Hrvatske turističke zajednice (HTZ) u Bruxellesu Ivan Novak i direktor TZ Koprivničko-križevačke županije Zdravko Mihevc.

'Predstavljanjem ovog jajeta htjeli smo popularizirati Hrvatsku u ovim zadnjim mjesecima pristupnih pregovora s EU-om i pokazati jedan dio naših bogatstava', rekao je hrvatski veleposlanik Grigić.

Župan Darko Koren istaknuo je da projekt 'Pisanica od srca' traje već treću godinu, a s ciljem promocije koprivničko-križevačke županije i naivne umjetnosti koja je tamo nastala.

Direktor Ureda HTZ-a u Bruxellesu Ivan Novak izrazio je nadu da će i ovaj događaj pridonijeti boljem pozicioniranju hrvatske turističke ponude na belgijskom tržištu. Gradonačelnik Thielemans rekao je da će pisanica nakon izložbe biti poklonjena dječjoj klinici u Bruxellesu. (Hina)

Pročitajte i ovo Ilustracija Rezultati ankete Gdje provodite Uskrs? Pogledajte rezultate glasanja u Dnevniku Nove TV Isus Krist s dvojicom učenika Praznik u mnogim državama Uskrsni je ponedjeljak: Znate li što se danas obilježava?

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene