Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nadbiskup Marin Srakić:

'Hrvatska nije poduzela sve da Oluju prikaže u pravom svjetlu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nadbiskup Srakić poručuje da komisija Iustitia et Pax stoji uz generale.

Nadbiskup Marin Srakić je danas izjavio da Komisija Iustitia et Pax nije mogla skriti svoje čuđenje presudom.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ekskluzivno istraživanje Dnevnika Nove TV Ekskluzivno: Za građane su presudom izjednačeni žrtva i agresor Slika nije dostupna Kao u noćnoj mori... Iz sudnice su izlazili u potpunom šoku

'Smatramo da to nije presuda generalima, već Hrvatskoj i hrvatskom narodu. Odluka suda nije donesena na temelju suda i međunarodnog prava, već kriterijima tužiteljstva. Hrvatska država je imala pravo na ovu akciju i obranu', rekao je nadbiskup Srakić.

>> Beograd: Nakon presude generalima slijedi povlačenje tužbi?

'Mi stojimo uz generale koji su bili spremni braniti integritet republike Hrvatske, stojimo uz njihove obitelji i stojimo uz naš narod i dijelimo gorčinu koju Hrvatska nosi', kaže nadbiskup Srakić.

Nadbiskup Srakić očekuje da se nakon ove bitke koja je izgubljena, ne izgubi i rat. 'Sada moramo prezentirati pravu istinu. Razlučujem da Hrvatska nije poduzela sve mjere koje su bile potrebne da se Oluja predstavi u pravom svjetlu', poručio je nadbiskup.

Nadbiskup Srakić sumnja da će pomoći diplomatska akcija. 'Više će nam pomoći prava akcija jer je povrijeđeno međunarodno pravo, iako znamo da je ovdje više imala prste politika nego pravda.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene