Obavijesti Video Pretražite Navigacija
General Marko Lukić komentira 'beogradski spisak'

'Hrvatska nema strategiju za obranu Domovinskog rata'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tihomir Purda i dalje u zeničkom zatvoru čeka da srbijansko tužiteljstvo pošalje dokumentaciju po kojoj traže njegovo izručenje.

Istodobno, u naše je Ministarstvo pravosuđa iz Beograda stigao ažurirani popis s imenima 33 branitelja osumnjičena da su počinili ratni zločin. Ministar Dražen Bošnjaković kaže kako se popis neće javno objavljivati, kao i to da srpsko pravosuđe još radi na njegovu ažuriranju

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ministri nakon prosvjeda Izviždani ministar Ivić: Razumijem ove ljude Slika nije dostupna Sastanak ministra Bošnjakovića i branitelja Ubuduće konkretne optužbe Srbije, ne popisi osumnjičenih branitelja

>> Srbija dostavila popis osumnjičenih branitelja Hrvatskoj

>> Bošnjaković očekuje da Srbija razmotri nove dokaze

U Ministarstvu pravosuđa i dalje kriju srbijanski popis. Sve zainteresirane upućuju na formular koji funkcionira poprilično jednostavno. Sve što je potrebno je upisati ime da bi se dobio odgovorit tereti li Vas se za Ratne zločina. Prvi zapovjednik specijalne policije Marko Lukić kaže da treba očekivati nove spiskove. Specijalna policija i gardijske brigade su još 1991. proglašene paravojnim postrojbama koje ruše Jugoslaviju. Otud i idu optužnice.

'Svi smo na spiskovima, tajnim i javnim', kaže general Marko Lukić koji sada djeluje u udruzi Zavjet. 'Institucije rade ogromne propuste u tom dijelu. Druga strana je razvila opasnu strategiju specijalnog rata obezvrjeđivanjem svih vrijednosti. Dakle, oni imaju strategiju kako srušiti vrijednosti Domovinskog rata a mi nemamo strategiju kako obraniti te vrijednosti', komentirao je Lukić.

Lukić objašnjava kako nekadašnji ministar fantomske Srpske Krajine Savo Štrbac stalno producira nove spiskove. 'Poznati su oni gdje je i davno umrle civile prikazivao kao žrtve napada Hrvatske vojske. Ovakvi popisi su izravno miješanje u pravni poredak i zadiranje u teritorijalni integritet Hrvatske', smatra naš sugovornik.

'Ako se dogodilo neko kazneno djelo onda se dogodilo na području RH i srpsko pravosuđe se nema pravo miješati u to. Tu nema normalizacije odnosa. Čak i po cijenu prekida diplomatskih odnosa treba zaustaviti ovakvo ponašanje druge strane', zaključio je Lukić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene