Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kao rezultat dogovora

Srbija dostavila popis osumnjičenih branitelja Hrvatskoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministarstvo pravosuđe zaprimilo je popis s imenima 33 hrvatskih državljana protiv kojih su negdašnji sudovi SFRJ i SRJ vodili postupke za ratni zločin.

'Ovo nije konačna verzija popisa jer srbijanske pravosudne vlasti još rade na ažuriranju popisa. Hrvatska očekuje i daljnje podatke', izjavio je ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković. Hrvatska neće popis javno objavljivati, ali svi zainteresirani građani na internetskim stranicama ministarstva mogu naći upute kako provjeriti nalaze li se njihova imena na popisu.

Pročitajte i ovo Odlikovanje branitelja - 1 Nakon 30 godina Predsjednik Milanović odlikovao branitelje: "Ovo je malen, ali i velik dug časti koji Hrvatska ima prema vama" Darko Nekić - 1 NAJAVA DRŽAVNOG TAJNIKA Raste osnovica za invalidninu i druga braniteljska prava, evo kome ide najviše

>> Bošnjaković očekuje da Srbija razmotri nove dokaze

>> Beograd će Zagrebu poslati imena

Dostavljanje ovog popisa rezultat je dogovora Bošnjakovića s njegovom srbijanskom kolegicom Snežanom Malović. 'Ovo je ono što smo dogovorili na zadnjem sastanku. Tada smo inzistirali na brzoj dostavi svih podataka koje oni imaju', istaknuo je hrvatski ministar pravosuđa. Bošnjaković je dodao kako će se svim hrvatskim državljanima za koje se utvrdi da su na popisu pružiti sva pravna pomoć u okviru nadležnosti njegovog ministarstva. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene