Obavijesti Video Pretražite Navigacija
DALEKA KANADA

Ante 1991. biciklom obišao svijet u misiji ''Za mir u Hrvatskoj', evo ga sada...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Navijačka groznica osvojila je daleki kutak svijeta, gdje Ante Tokić, porijeklom iz Solina, sa svojom peteročlanom obitelji ne propušta utakmice hrvatske reprezentacije i bodrenje Vatrenih.

Kanadski gradić Whitehorse, svega dva sata vožnje udaljen od Aljaske, osvanuo je jutros sa zavijorenom hrvatskom zastavom.

Pročitajte i ovo Spomen obilježje u Dalju U Dalju Divljak strgnuo hrvatsku zastavu sa spomenika braniteljima, gazio je i pjevao uvredljive pjesme: Nije dugo trajalo Slika nije dostupna Jedan datum, dva lika, jedna karta... Evo što se nalazi na zastavi koja je uzrokovala kaos!

Navijačka nogometna groznica osvojila je i taj daleki kutak svijeta, gdje Ante Tokić, porijeklom iz Solina, sa svojom peteročlanom obitelji ne propušta utakmice hrvatske reprezentacije i bodrenje Vatrenih. Ante je poznat hrvatskoj javnosti jer je od 1991.-1995. za vrijeme Domovinskog rata biciklom obišao svijet u misiji ''Za mir u Hrvatskoj'', kada je dao više od 1000 intervjua svjetskim medijima i gostovao na CNN-u.

Tokićeva je obitelj jedina hrvatska obitelj u Whitehorseu, gradiću koji u Guinnessovoj knjizi slovi kao grad s najmanjom zagađenosti zraka na svijetu. Na upit što kažu susjedi na zastavu, Tokić veli kako su već navikli na nju te da većina domaćinstava u susjedstvu posjeduje bar jedan komad odjeće s hrvatskim kockicama jer je većina vec posjetila Hrvatsku o kojoj im je on toliko govorio.

Meksički izbornik ismijao izjavu Nike Kovača uoči utakmice

Tako će se i danas u prijenosu utakmice Hrvatska-Meksiko okupiti prijatelji kod njega i navijati za 'kockaste', a ovaj gradić s dvadesetak tisuća stanovnika, koji je prije točno 120 godina potresla Zlatna groznica, ovoga će puta tresti Kockasta groznica.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene