Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ništa se nije promijenilo

Hrvati ponovno ruše negativne rekorde: Najdeblja smo nacija u Europi

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Hrvatska je uz Maltu država s najvećim brojem pretilih stanovnika u Europi prema istraživanju Eurostata. Na začelju liste, što je u ovom slučaju pozitivno, nalaze se Francuska, Luksemburg i Nizozemksa.

Prema posljednjim podatcima koje je izbacio Eurostat, Hrvatska je na vrhu po postotku pretilih ljudi u Europi. Prvo mjesto dijelimo s Maltom koja također ima 65 posto pretile populacije.

Pročitajte i ovo Ivan Bulj uskoro na slobodi Ivan Bulj, ubojica Anđele Bešlić, zatražio novo suđenje od Visokog kaznenog suda

Listu predvode zemlje istočne Europe pa nas tako slijede Češka, Mađarska, Turska i Slovačka.


Negativni trend nije se poboljšao u posljednjih pet godina. 2019. godine također smo bili najdeblja nacija s jednakim postotkom od 65 posto, kao i sada.

Ilustracija Izvješće Eurostata za 2019. godinu Foto: Eurostat

Ministarstvo zdravstva 2022. godine pokrenulo je radnu skupinu za izradu prijedloga edukacijskog plana za prevenciju debljine, čiji je cilj bio informirati građane o pravilnoj prehrani, tjelesnoj aktivnost i utjecaju života na smanjenje pobola od kroničnih nezaraznih bolesti, no očito kako ta inicijativa nije imala pozitivan ishod.

Pročitajte i ovo Prijetnje upućene Jeanu-Yvesu Rollandu Ekstremna desnica Želio pomoći migrantima pa dobio poruku: "Gospodine gradonačelniče, nadam se da će Vam silovati ženu"

Najbolje u istraživanju Eurostata kotiraju Francuska s 47 posto, Luksemburg s 48 i Nizozemska s 50 posto pretilih građana.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene