Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne samo u regiji

Hrvatska je među najsigurnijim zemljama svijeta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska je među najsigurnijim zemljama svijeta, pokazalo je istraživanje sigurnosti i stope kriminala, koje na godišnjoj razini objavljuje portal Numbeo.com.

Koristći podatke koje su dali korisnici u posljednje dvije godine, Numbeo.com napravio je listu najsigurnijih zemalja svijeta, iako postoje i liste zemalja s drugim parametrima na istom portalu. Hrvatska je po sigurnosti zauzela 30. mjesto (od 118 zemalja), s indeksom sigurnosti od 67,75 te indeksom kriminala od 32,25.

Pročitajte i ovo Zagrebački Jarun Na Dan planeta Zemlje Na Jarun se više ne može automobilom: Dopuštenje imaju samo ove kategorije građana Proslava Nove godine u Hrvatskoj - 3 Radosan ulazak u Novu godinu Zabavni program, pjesma, veselje: Pogledajte kako su izgledali dočeci Nove godine širom Hrvatske

>> Finska najbolja i najsigurnija zemlja za majke, Hrvatska na 34.mjestu

Na ljestvici indeksa od 0 do 100 i u odnosu na kategoriju, veća brojka prikazuje bolji rezultat, tako da je u slučaju Hrvatske, indeks sigurnosti relativno visok. Najviši indeks sigurnosti ima Japan - 86,89.

Naši susjedi Slovenci su na 22. mjestu s indeksom sigurnosti od 70,40, a najsigurnija zemlja na Balkanu je Crna Gora, s indeksom 73,44 i 17. mjestom na ljestvici. Srbija je tek na 54., a BiH na 61. mjestu po indeksu sigurnosti.

Grad Zagreb nalazi se na 29. mjestu s indeksom sigurnosti 67,71., a zanimljivo je da je iza Zagreba Ljubljana, odnosno na 32. mjestu s indeksom sigurnosti 67,06., dok je Beograd na 48. mjestu. U BiH, isto tako je zanimljivo, visoko na ljestvici sigurnosti kotira Banja Luka, s indeksom 71,15 i 22. mjestom.

Najsigurniji grad na svijetu je Tokio, a slijede ga Muenchen i Zürich.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene