Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Hrvatska izabrana u Upravno vijeće UNEP-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska je izabrana u Upravno vijeće UNEP-a (UN-ov Program za okoliš), priopćilo je danas Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva.

Opća skupština UN-a je na izborima 15. studenoga 2007. izabrala Hrvatsku u Upravno vijeće Programa za okoliš Ujedinjenih naroda. 

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić suočavanje s istinom Vučić u UN-u pozvao na glasanje protiv rezolucije o genocidu u Srebrenici: "Ne samo da neće dovesti do mira..." Mahmud Abas, predsjednik Palestinske samouprave Još veća nestabilnost u regiji Palestinske vlasti "preispitat će odnos" sa SAD-om nakon veta u UN-u

Službena potvrda o tome danas je stigla u Ministarstvo zaštite
okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva diplomatskom poštom, navodi u priopćenju Ministarstvo.

Mandat u Upravnom vijeću UNEP-a Hrvatska počinje 1. siječnja 2008. i traje do 31. prosinca 2010. Četiri zemlje regije (Hrvatska, Mađarska, Srbija i Bjelorusija), koje su sada izabrane u Upravno vijeće UNEP-a, imaju pravo na tri četverogodišnja mandata, koji će one međusobno
podijeliti, tako da svakoj pripadne po trogodišnji mandat. 

Izbori su obavljeni aklamacijom, bez glasovanja, jer su sve kandidate poduprle njihove regionalne skupine.

Osim Hrvatske u Upravno vijeće UNEP-a izabrani su: Benin, Kongo, Gvineja, Mali, Mauricijus, Niger, Somalija, Tunis, Bangladeš, Fidži, Indija, Iran, Kazahstan, Saudijska Arabija, Tuvalu, Bjelorusija, Mađarska, Bahami, Kolumbija, Kostarika, Kuba, Meksiko, Finska, Izrael, Italija, Monaco, Nizozemska, Španjolska i Srbija, navodi u priopćenju Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene