Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pad broja odbijenica

Američka ambasada objavila dobre vijesti: Hrvatska ispunila glavni uvjet za ukidanje viza za SAD

Broj odbijenih viza za SAD prošle je godine pao ispod tri posto. To je bio jedan od ključnih uvjeta za ukidanje viza hrvatskim državljanima koji putuju u SAD.

Američka ambasada u Hrvatskoj je objavila da je ukupan broj odbijenih viza za Sjedinjene Američke Države pao ispod tri posto, odnosno za prošlu godinu iznosi 2,69 posto.

Pročitajte i ovo Ilustracija najkasnije do kraja listopada Tisuće Rusa mora napustiti susjednu zemlju: Izbila žustra rasprava oko novih pravila Sergej Lavrov PRIJETNJE IZ RUSIJE SAD odbio izdati vize ruskim novinarima, Lavrov poručio: "Pronaći ćemo odgovor koji će Amerikanci još dugo pamtiti"

''Službeno je! Konačna stopa odbijanja za hrvatske podnositelje zahtjeva za turističku/poslovnu vizu pala je prošle godine na 2,69 posto, što je važan korak naprijed u pridruživanju američkom programu za odbacivanje viza.

Radujemo se što će Hrvati u bliskoj budućnosti putovati u Sjedinjene Države bez viza'', napisala je na Twitteru Victoria J. Taylor, ambasadorica u američkom veleposlanstvu u Hrvatskoj.

Upravo je pad broja odbijenih viza ispod tri posto postavljen kao ključan uvjet za potpuno ukidanje viza za SAD.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene