Broj odbijenih viza za SAD prošle je godine pao ispod tri posto. To je bio jedan od ključnih uvjeta za ukidanje viza hrvatskim državljanima koji putuju u SAD.


Američka ambasada u Hrvatskoj je objavila da je ukupan broj odbijenih viza za Sjedinjene Američke Države pao ispod tri posto, odnosno za prošlu godinu iznosi 2,69 posto.

Vezani članci Granični prijelaz (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Od 2021. godine: Građani BiH i Srbije morat će prije ulaska u Hrvatsku vaditi vize Ilustracija (Foto: Thinkstock) Želite posjetiti SAD? Amerika želi prije toga saznati o vama puno više nego dosad i planira nove mjere

''Službeno je! Konačna stopa odbijanja za hrvatske podnositelje zahtjeva za turističku/poslovnu vizu pala je prošle godine na 2,69 posto, što je važan korak naprijed u pridruživanju američkom programu za odbacivanje viza.

Radujemo se što će Hrvati u bliskoj budućnosti putovati u Sjedinjene Države bez viza'', napisala je na Twitteru Victoria J. Taylor, ambasadorica u američkom veleposlanstvu u Hrvatskoj.

Upravo je pad broja odbijenih viza ispod tri posto postavljen kao ključan uvjet za potpuno ukidanje viza za SAD.