Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sabor imenovao

Nakon afere masoni Hrvatska dobila prvu glavnu državnu odvjetnicu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska je u ponedjeljak dobila prvu glavnu državnu odvjetnicu, Hrvatski je sabor na tu dužnost, na četiri godine, imenovao Zlatu Hrvoj Šipek.

Za izbor Zlate Hrvoj Šipek glasalo je 80 zastupnika, 40 ih je bilo protiv.

Pročitajte i ovo Ilustracija Mala škola izbora Glasanje izvan mjesta prebivališta: Kako glasati u drugom gradu? Saborski maraton - 2 Oporba nije zadovoljna Sabor o izvještaju o radu DORH-a: "Bit će to još jedna duga večer, a možda i noć u Hrvatskom saboru"

"Čestitam joj i želim uspjeh u radu", rekao je predsjednik Sabora Gordan Jandroković.

Za Hrvoj Šipek Vlada se odlučila nakon razgovora sa šestero kandidata koji su se javili na raspisani poziv.

Njezinim izborom popunit će se čelno mjesto u DORH-u koje je ispražnjeno od sredine veljače, kada je Dražen Jelenić podnio ostavku na dužnost glavnog državnog odvjetnika nakon otkrića da je zatajio svoje članstvo u masonskoj loži.

Hrvoj Šipek godinama je vodila građanski odjel DORH-a i ima veliko znanje u građanskim predmetima. U DORH-u je od 2000. godine, a u njega je došla pripajanjem dotadašnjeg Državnog pravobraniteljstva. Prije dolaska u DORH radila je u javnom pravobraniteljstvu u Karlovačkoj županiji.

U dva navrata bila je birana za predsjednicu DOV-a, predaje na Pravosudnoj akademiji, autorica je više stručnih radova i bila je članica brojnih radnih skupina za izradu zakona. Specijalizirana je za arbitražne postupke.

Sabor je Ivanu Jakir-Bajo, glavnu državnu rizničarku i pomoćnicu ministra financija, imenovao novom viceguvernerkom Hrvatske narodne banke (HNB), ona tu dužnost preuzima 1. srpnja.

Zdravka Vukića imenovao je ravnateljem Agencije za zaštitu osobnih podataka (AZOP), a Igora Vulju zamjenikom ravnatelja Agencije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene