Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Situacija nije ohrabrujuća

Što mislite koliko su Hrvati doista 'stegnuli' remen?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Podaci Ministarstva financija kažu da građani piju manje kave i to čak 16 posto manje nego prošle godine. Puno manje se kupuje i na rasprodajama.

Privlače nas psihodeličnim plakatima, oznakama žarkih boja s velikim brojevima i domišljatim izlozima. Sve kako bismo još posegnuli u lisnicu i potrošili kunu više. Za jedne znači peglanje kartica, za druge su rasprodaje uobičajena prilika za kupnju odjeće i uštedu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Narodi Jugoslavije Nova analiza genetskog podrijetla Srba, Hrvata, Bošnjaka i Albanaca mnogima se neće svidjeti: "Uvijek smo duboko u sebi znali" Skijaška sezona - 6 Školski praznici i novi skijaški val Brinu li Hrvate paprene cijene? Provjerili smo koliko duboko morate posegnuti u džep za skijašku avanturu i koliko košta nova oprema: "Rezervacije se uzimaju već od ljeta"

>> Ljetna sniženja su već započela!

No, za kupnju na sniženjima - postoje i pravila.

'Jedna petina robe u trgovini mora biti na sniženju da bi se doista radilo o sniženju. Mora biti prekrižena cijena koja je bila prije sniženja, tj. moraju biti istaknute obje cijene', pojasnila je Tanja Popović iz Centra za edukaciju i informiranje potrošača.

No, ni kupaca baš nema, pa ne čudi što potrošnja na malo strmoglavo pada u posljednja tri mjeseca.

'Ljudi doista kupuju s krajnjim oprezom i samo ono što im stvarno treba. I to od onog malog, mizernog ostatka. S druge strane, tomu je kriv i strah od budućnosti', smatra Krešimir Sever, predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata.

Unatoč strahu, ponekad je teško odoljeti. Makar na karticu i koliko god rata.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene