Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Hrvati se najviše ponose sportskim uspjesima i Domovinskim ratom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski se građani najviše ponose dostignućima u sportu, Domovinskim ratom i hrvatskom povijesti, podaci su iz istraživanja objavljenih u najnovijem broju Društvenih istraživanja (89), časopisa za opća društvena pitanja Instituta "Ive Pilara".

Hrvatski se građani najmanje ponose stupnjem obrazovanosti stanovništva, stupnjem tolerancije među različitim društvenim skupinama i stupnjem ostvarenosti demokracije u Hrvatskoj.

Pročitajte i ovo Iva Radić i Jovan Radan Bolno suočavanje Potresna snimka Vukovarke koja više od 30 godina traži oca: "Reci mi gdje su njegove kosti! Pred mojim očima si ga odveo!" Pronađeni posmrtni ostatci u Bogdanovcima, ilustracija Očevid u tijeku U okolici Vukovara pronađeni posmrtni ostatci stradalih u Domovinskom ratu

Najveći postotak ispitanika misli da na sliku o Hrvatskoj u
inozemstvu "mnogo" i "presudno" utječu turizam, hrvatski sportaši, haaške optužnice, te prirodne ljepote i očuvanost okoliša.

Po mišljenju ispitanika političko i ideološko nasljeđe nisu danas ključni čimbenici za sliku o Hrvatskoj u svijetu.

"Prilično dobro" i "izrazito dobro" mišljenje iskazali su ispitanici o Goranima i Slavoncima, a slijede ih Ličani, Baranjci, Dalmatinci i Podravci. Nasuprot tomu "izrazito" i "prilično loše" ispitanici misle o Istranima, Zagrepčanima i Zagorcima.

Istraživanje u sklopu projekta "Modernizacija i identitet hrvatskog društva", provedeno na reprezentativnu uzorku od 1202 ispitanika u 65 seoskih i gradskih naselja u cijeloj Hrvatskoj, vodilo je računa o spolnoj i obrazovnoj strukturi stanovništva te nacionalnoj i vjerskoj pripadnosti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene