Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Počela skijaška sezona

BIJELE RADOSTI Hrvati pohrlili u Nassfeld

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zima diljem Europe trenutačno je znatno blaža nego u Americi. Snijega ima uglavnom samo na skijalištima.

Nassfeld u Austriji, jedna je od omiljenih destinacija skijaša iz Hrvatske. Tu definitivno nemaju problema s nedostatkom snijega kao u Hrvatskoj. Tijekom cijelog dana padao je iznimno gust snijeg koji je stvarao probleme skijašima na stazi, ali i mnogima izvan skijaške staze.

Pročitajte i ovo Ilustracija VELIKA AKCIJA SPAŠAVANJA Drama u Austriji: Lavina zatrpala ljude, najmanje dvoje poginulih, helikopteri nadlijeću područje Slika nije dostupna Sudario se s prijateljem Nove nesreće na skijanju: Poginuo 13-godišnjak

Inače, ovo skijalište jedno je od omiljenih destinacija, ne samo Hrvatima već svim ljubiteljima skijanja. A na ovakva mjesta uglavnom dolaze obitelji s djecom ili grupe prijatelja.

Zanimljivo ovdje gotovo svi pričaju i hrvatski jezik koji se doslovno može čuti na svakom koraku. Na austrijskim planinama sve vrvi od skijaša. 'Malo idem u Italiju, pa malo dođemo u Nasfeld, to nam je blizu, a tri sata s autom', rekao je Damir iz Opatije.

VIDEO Doznajte što je skijering!

Skijaške destinacije najomiljenije su obitelji s djecom. Uz zabavu na stazama, nudi se pregršt sadržaja. Kad nisu na skijama, posjetitelji se opuštaju u obližnjim kafićima. U zimskoj sezoni, na austrijska skijališta dolazi 100.000 Hrvata, a samo u Nasfeld njih 30.000.

Skijaška sezona tek je na početku, Hrvati tradicionalno najviše dolaze u prosincu i siječnju i ostaju od 4 do 7 dana. No, opuštajući odmor s osiguranim snijegom traje cijelu sezonu. Ustvari, ovo je pravi početak skijaške sezone. Iako Austrijanci kažu kako je njima sezona počela još u prosincu, ustvari u ovim tjednima dolazi najviše zaljubljenika u skijanje.

Ono što je prednost ovakvih skijališta je to da su potpuno prekriveni prirodnim snijegom. Ovo skijalište inače jedno je od skijališta sa najviše sunčanih sati.

Ovaj početak skijaške sezone barem ovdje donio je pregršt snijega. Svi se nadaju da će on potrajati i da će sezona do kraja biti odlična za sve one koji se odluče za uživanje u snijegu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene