Obavijesti Video Pretražite Navigacija
facebook prepun slika generala

Hrvati na društvenim mrežama: Pravda je pobijedila!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odmah nakon izricanja oslobađajuće presude generalima, društvene mreže preplavljene su slikama Gotovine i Markača i porukama podrške 'herojima koji se vraćaju u Hrvatsku'

'Not guilty!!!!', prvo je što je nakon pravomoćne presude generalima napisao Gotovinin odvjetnik Luka Mišetić na svom profilu na Twitteru, a nakon toga objavio je Gotovininu zahvalu svim ljudima koji su mu pomogli da dođe do ovog dana i konačnog izlaska iz zatvora. Također, dodao je kako se vraća u Hrvatsku gdje će sresti 'nekoliko stotina tisuća bliskih prijatelja generala Gotovine'.

Pročitajte i ovo Damir Škaro (Foto: Dnevnik.hr) Visoki kazneni sud odlučio Škaro mora u zatvor zbog silovanja: Potvrđena kazna bivšem zastupniku i proslavljenom olimpijcu Slika nije dostupna Vlada će pomoći Odvjetnici generala: U Haag šaljemo 20-ak stranica

Oduševljenje na trgovima: Heroji, a ne zločinci!

Brojni korisnici Facebooka i Twittera svoje su zadovoljstvo i sreću ovom odlukom suda u Haagu podijelili na društvenim mrežama koje su prepune komentara pa je tako, prema rezultatima alata za analizu objava na Twitteru Topsy, u vrijeme tijekom i nakon što je objavljena oslobađajuća presuda, Gotovinino ime na Twitteru spomenuto skoro dvije tisuće puta, a Markačevo više od tisuće puta te su generali i dalje popularna tema na Twitteru – Gotovinu je tijekom posljednjih sat vremena spomenulo više od 500 korisnika, a Markača više od njih 300.

Na svojim profilima na Twitteru ovu su vijest prenijele i brojne strane agencije i portali, a prema statistici HashCheka, objave na ovoj društvenoj mreži vezane uz generali vidjelo je skoro 1,3 milijuna korisnika.

Vlada Republike Hrvatske na svojim je profilima na društvenim mrežama zahvalila je generalima što su ovoliko izdržali za Hrvatsku, a objavili su i fotografiju zrakoplova s kojim se generali vraćaju u domovinu. Jedna od aktivnijih tviterašica u politici Marija Lugarić na svom je profilu napisala 'Odlučne vijesti iz Haaga', dok je Dragutin Lesar na ovoj mreži objavio kako se danas u Haagu potvrdilo da je prava spora, ali dostižna te je čestitao obrani i zaželio generalima dobrodošlicu u Hrvatsku.

EKSPLOZIJA SREĆE U HRVATSKOJ - SLAVI SE SLOBODA GENERALA!

Neki korisnici Facebooka svoje su cover fotografije i slike profila zamijenili s fotografijama generala, a timelineovima na Facebooku cijelo jutro dominiraju videozapisi domoljubnih pjesama i fotografija generala.

Među objavama na društvenim medijima uz imena generala najčešće stoje riječi – pravda i sloboda. Korisnik @croclevland57 tako je na Twitteru napisao kako nikada ne smijemo zaboraviti sve one koji su se borili za našu slobodu, korisnica anamaria_cfc napisala je kako je ovo jedan od onih dana kada se ponosimo što smo Hrvati, a Lucija Pivac dodala je kako su 'hrvatske molitve uslišane'.

M_juric_ na ovoj je mreži napisao da je ljubav i sreća kad SLOBODNO zagrliš svoju obitelj nakon više godina zatvora, dok je vrdoljak_a, pored objave da generali dolaze doma, napisala ono što svi već godinama znamo, a sada je napokon potvrdio i sud u Haagu - Gotovina i Markač su heroji, a ne zločinci i kriminalci

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene