Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Partnerstvo s HDZ-om

Na skupštini HSS-a predsjednik Hrg objavio planove stranke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Pred HSS-om je razdoblje u kojem možemo zaigrati pravu političku utakmicu, vratiti se u gornji dio političke ljestvice i biti važan politički čimbenik', istaknuo je danas predsjednik HSS-a Branko Hrg na programskoj glavnoj skupštini stranke.

Skupština HSS-a održana je danas u Kongresnoj dvorani 'Globus' na Zagrebačkom velesajmu u nazočnosti oko 900 članova i gostiju iz drugih stranaka.

Istaknuvši kako je skupština u znaku izbora za EU parlament, Branko Hrg je pozvao sve HSS-ovce da na izborima podupru potpredsjednicu stranke Marijanu Petir.

'Dajmo joj potporu već danas, stvaranjem pozitivne klime, a potom učinimo sve da Marijana na koalicijskoj listi ima najveći broj preferencijalnih glasova', poručio je Hrg istaknuvši kako je to prilika HSS-u za veliki povratak na političku scenu.

Pročitajte i ovo Marijana Petir (Foto: Dnevnik.hr) Oglasila se i Petir HSS objavio presudu: "Petir je izgubila spor, ako nam nastavi nanositi štetu tužit ćemo je" Marijana Petir (Foto: Facebook/Marijana Petir) Prikuplja potpise Marijana Petir u lovu na još jedan mandat: "Nisam članica niti jedne stranke, potrebna mi je vaša pomoć"

'Ostvarili smo dobre rezultate na lokalnim izborima, ponovimo ih na EU parlamentarnima', poručio je HSS-ovcima njihov predsjednik.

Kazao je da je HSS na prošlim izborima za Europski parlament, kada je izašao s HSLS-om, propustio povijesnu priliku, jer im je nedostajalo par tisuća glasova da dobiju svog prvog europarlamentarca.
Hrg je ustvrdio da su europski pučani politička snaga koja upravlja Europom i podsjetio da su HSS i HDZ punopravne članice Europske pučke stranke.

Holy: Rekonstrukcija vlade ne znači ništa bez reforme javne uprave

'Hrvatska je premala zemlja da bi sama mogla nešto predstavljati u Europi, potrebni su joj politički saveznici, a HSS ima saveznike u EPP-u, zajedno s HDZ-om. Jedino te dvije stranke mogu zastupati, u okviru europskih pučana, interese Hrvatske. Normalno je da te dvije stranke pokušaju ostvariti suradnju i na domaćoj političkoj sceni i da budu jedina realna alternativa aktualnoj nesposobnoj i za Hrvatsku štetnoj Vladi', rekao je Hrg. Podsjetio je da su se zbog toga Predsjedništvo i Glavni odbor HSS-a jednoglasno odlučili o za sporazum o strateškom partnerstvu s HDZ-om.

HSS pretendira na mjesto u EU parlamentu, znat ćemo tko je naš kandidat na predsjedničkim izborima i vratit ćemo stranku u Hrvatski sabor s dovoljnim brojem mandata da može zastupati interese hrvatskih građana, posebno seljaka, obrtnika, malih i srednjih poduzetnika, učitelja, radnika, žena i mladih te svih ostalih struktura društva, ustvrdio je Hrg.

U pozdravnim riječima potpredsjednik HDZ-a Željko Reiner istaknuo je kako mu je drago da će 'zajedno za Hrvatsku učiniti ono što se mora u ovom trenutku, a to je promijeniti nesposobnu vlast' i na temelju programa koji su im zajednički stvoriti bolju Hrvatsku, zemlju blagostanja, u kojoj će se ponovno domoljublje i tradicija cijeniti, Hrvatsku koja neće s prijezirom gledati na naše demokršćanske stavove, Hrvatsku koja će cijeniti obitelj i obiteljske vrednote'. Da bismo to sve ostvarili, poručio je, 'moramo uistinu biti zajedno', te izrazio uvjerenje da će to i biti u sljedećem razdoblju. Ustvrdio je da je aktualna vlast gospodarski uništila Hrvatsku te istaknuo da je zadnji trenutak da nešto svi zajedno poduzmu i 'stave glave skupa'.

Nova stranka na političkoj sceni: Predstavljen program Nacionalnog foruma!

Zamjenik predsjednice HSP dr. Ante Starčević Ivan Tepeš rekao je da su njihove stranke 'različiti brodovi, ali im je kurs isti'. Vizija na izborima je 'smijeniti nesposobnu antihrvatsku i antikršćansku vlast u obliku kukuriku koalicije', rekao je i izrazio zadovoljstvo što su nakon dugo vremena prvi put okupile domoljubne stranke u velikoj koaliciji - HSP AS, HSS i HDZ, te maknuli osobne animozitete jer im je svima bitan boljitak Hrvatske.

HSS-ovu skupštinu pozdravio je i predstavnik IDS-a Valter Flego, u ime HSU-a Slavko Konfic, predsjednik Stranke umirovljenika Lazar Grujić, predsjednik Slovenske ljudske stranke Franc Bogovič i predsjednik HSS-a BiH Mario Karamatić.

Na skupštini, na kojoj od 642 delegata sudjeluje 581, predstavljen je Nacrt programa djelovanja Europske pučke stranke od 2014. do 2019., a na dnevnom redu je i donošenje programskog dokumenta HSS - vizija za 21. stoljeće. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene