Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Svakodnevno se dokazuje u aferama

Hrelja: Vlada Hrvatsku 'vozi u krivom smjeru'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika (HSU) Silvano Hrelja rekao je na konferenciji za novinare u Đakovu, komentirajući rad vlade, da većina građana smatra kako ne vodi Hrvatsku u dobru smjeru.

Hrelja je rekao, ne navevši izvor podataka, da 71 posto građana misli da vlada 'vozi u krivu smjeru' te da 50 posto članstva HDZ-a ne podupire svoju predsjednicu.

Pročitajte i ovo Kali, otok Ugljan "Ne znamo što će biti dalje" Kupili kuću iz snova na Jadranu, a onda je počela noćna mora: Zapalili im auto, otrovali mačku... Umirovljenik Siromaštvo na svakom koraku Nakon što potroše na hranu, umirovljenici nemaju gotovo ništa: "Ako šparam cijeli mjesec, ostanu mi dva, tri eura"

'Vlada se sa svojim dužnosnicima svakodnevno dokazuje u aferama - svaki dan otvara se nova, svaki dan slijede nova uhićenja, pa je prilično teško vjerovati da premijerka Jadranka Kosor, kako to ona kaže, o tome nije ništa znala. Očekujemo da će afera i uhićenja biti još, da će obračun s korupcijskom i kriminalnom hobotnicom potrajati jer je to zahtjev, pritisak izvana', rekao je Hrelja.

>> Istraživanje: SDP danas osvaja 31,4%, HDZ 26%!

Čestitavši 1. listopada, Međunarodni dan starijih osoba, predsjednik HSU-a osvrnuo se na izmjene Zakona o mirovinskom osiguranju, ocijenivši da vlada u tome području neće učiniti bitnije pomake. Za izjednačivanje žena i muškaraca u dobnoj granici za odlazak u mirovinu rekao je kako je pogrješno kad se jednaki stavljaju u različit položaj te da je također pogrješno i kada se različiti stavljaju u isti položaj.

>> 'Smanjenje prijevremenih mirovina za trećinu je neprihvatljivo'

Dodao je kako vlada izjednačivanje dobne granice žena i muškaraca za odlazak u mirovinu treba poslati Ustavnom sudu na ponovno razmatranje. Hrelja je istaknuo da HSU za prilagodbu na to izjednačivanje traži prijelazno razdoblje od 20 godina. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene