Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Važnost obitelji

Hrabri telefon obilježio Dan obitelji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
16. 05. 2015. godine Hrabri telefon je obilježio Dan obitelji na Cvjetnom trgu u Zagrebu s djecom i roditeljima kroz posebno osmišljene radionice. Aktivnosti su se održavale od 12 do 14 sati.

Djeca i roditelji imala su priliku sudjelovati u Origami radionici gdje su oblikovali ždralove na kojima je tiskan logo Hrabrog telefona, kao i poruke kome se djeca mogu obratiti za pomoć. Osim toga, cijele obitelji su mogle sudjelovati u radionici pod nazivom Roditelji – djeci; Djeca-roditeljima gdje su jedni drugima pisali pozitivne poruke.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Svaki propušteni poziv je propuštena prilika' Hrabri telefon otvorio savjetodavnu liniju za roditelje Slika nije dostupna Trećina djece doživjela nasilje Problem vršnjačkog nasilja sve veći: Kako ga riješiti?

Međunarodni dan obitelji proglasili su Ujedinjeni narodi 1989. godine, a u svijetu je prvi put obilježen 15.05.1994. godine.

Korisnici Hrabrog telefona nisu samo djeca kao najranjivija skupina društva već i njihovi roditelji i drugi članovi obitelji. Hrabri telefon, od početka svog djelovanja vodi se najboljim interesom djeteta koje živi i funkcionira unutar svoje obitelji. Obitelj je sustav koji odgoja i usmjerava dijete prema odrasloj dobi te nosi najveću ulogu i odgovornost u sigurnom odrastanju djece.

Ivana Tomić u spotu za 'Hrabri telefon'

Svjesni važnosti roditeljske uloge i obiteljskog sustava, Hrabri telefon je pokrenuo niz programa i projekata za roditelje s ciljem savjetovanja, pomoći i podrške („Savjetodavna linija za mame i tate – 0800 0800“; „Elektroničko savjetovanje“ „Savjetovalište za djecu i roditelje Snaga obitelji“; „Škola za roditelje“; „Škola za razvedene roditelje“) uz postojeće programe namijenjene djeci (Savjetodavna linija za djecu 116 111; Dječja kuća Borovje).

„Drago nam je što danas sa djecom i roditeljima možemo obilježiti Dan obitelji. Često čujemo koliko je teško zbog dinamičnog stila života naći slobodnog vremena da obitelj bude na okupu. Osmišljenim aktivnostima želimo pokazati da ponekad ne treba puno kako bi se obitelj družila, dijelila osjećaje, a pritom i zabavila. Dijete koje odrasta u sigurnom okruženju u kojem slobodno izražava svoje osjećaje i mišljenje izrasta u samosvjesnu odraslu osobu sposobnu da njeguje postojeće i stvara nove odnose“, kaže Hana Hrpka, predsjednica Hrabrog telefona. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene