Lovro Kuščević (Foto: Dnevnik.hr)
Lovro Kuščević (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr

Ministar gospodarstva Darko Horvat prije sjednice Vlade komentirao je iskaz Uskoku svoje prethodnice Martine Dalić te štrajk u Uljaniku.


Ministar Horvat poručio je da je cilj Vlade da brodogradnja u Hrvatskoj postane profitabilna po uzoru na koji je to učinjeno s brodogradilištima Viktor Lenac i Brodosplit.

Vezani članci Milan Bandić USKOK provodi izvide vezane uz sljemensku žičaru, doznaje Nova TV: Radovi poskupjeli za gotovo 90 miljuna kuna Kriminal (Foto: Thinkstock) USKOK okončao istragu: Zaradili milijune krivotvorenjem hrvatskih dokumenata za mafiju, među njima i nekoliko djelatnika MUP-a

Na pitanje novinara o procurjelom iskazu Martine Dalić Uskoku, Horvat je poručio da je o svemu Državno odvjetništvo već dalo svoje mišljenje.

"Nemam nikakvo pravo sumnjati u navode Državnog odvjetništva", istaknuo je. Podsjetimo, DORH je odbacio daljnju istragu u slučaju Dalić.

Na pitanje o tome kako komentira to da je ministar financija Zdravko Marić lagao o broju sastanaka u vezi s lex Agrokorom, Horvat je poručio kako "Hrvatska vlada ne smije podleći medijskim pritiscima".

"Pucanj u prazno"

Komentar je dao i ministar Lovro Kuščević, koji je isto tako istaknuo da je DORH već odbacio istragu u čitavom slučaju.

"To je pokušaj da se umanji nastojanje Vlade oko spašavanja Agrokora", rekao je ministar Kuščević.

"Ovo je pucanj u prazno", zaključio je.