Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Priskluškivanje i nadziranje

Holy podnijela kaznenu prijavu: Pročitajte kako je vijest o mailu putovala do ministrice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mirela Holy podnijela je kaznenu prijavu. Prijavu je podnio i HŽ.

Bivša ministrica zaštite okoliša i prirode Mirela Holy potvrdila je da je cijelo jutro prikupljala svu potrebnu dokumentaciju koju je priložila uz kaznenu prijavu.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Izmjene Kaznenog zakona Prijavit će Plenkovića europskim institucijama: "Da ih upozorimo kakvog čovjeka imamo za premijera" Branimir Glavaš - 1 Prijavio ga Vladimir Šeks Glavaš u policiji zbog prijetnji, uputio i žestoku poruku Šeksu

>> Bivša ministrica Holy podnosi kaznenu prijavu DORH-u zbog neovlaštenog prisluškivanja

Holy je rekla kako Državnom odvjetništvu i MUP-u podnosi prijavu zbog sumnje na neovlašteno prisluškivanje i nadzor elektroničke pošte, čime joj je prekršeno pravo zaštite privatnosti, što je, istaknula je, temeljno ljudsko pravo zajamčeno Ustavom Republike Hrvatske.

Holy je podnijela kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja kako bi se utvrdilo tko je i na koji način imao uvid u njezin stranački mail i tko ga je zlonamjerno distribuirao.

Cijela priča počinje kada je Mirelu Holy nazvala njezina prijateljica Aleksandra Kolarić koja je inače prijateljica i Ankice Mamić. Kolarić je tada rekla Holy da Mamić ima informaciju da se sprema priča protiv Mirele Holy. Holy zanima, i to je navela u kaznenoj prijavi, kakve veze s cijelom pričom ima Ankica Mamić.

Ankica Mamić inače ima agenciju IM&C koja u ime Radimira Čačića šalje priopćenja koja se ne tiču njegovog posla prvog potpredsjednika Vlade, već se tiču privatnih stvari, poput nesreće u Mađarskoj i slično.

Čačić je danas komentirao navode o povezanosti s cijelom pričom. 'Gospođa Mamić je moja dugogodišnja prijateljica i nije PR agentica, nego za mene osobno radi PR, a ako bude u mogućnosti da mi bude PR agentica bit će. Sasvim je sigurno da ja nemam ništa s ovim što se događa s gospođom Holy, niti bih ikada mogao imati', rekao je Čačić. 'Groteskno je da uopće odgovaram na ovako nešto', dodao je.

Nova TV je u posjedu svih dopisa upravo agencije Ankice Mamić koje se odnose na Radimira Čačića i postupak koji se protiv njega vodi u Mađarskoj. Posljednji takav mail s izjavom Radimira Čačića za medije dobili smo 13. travnja 2012., dakle, kada je Čačić obnašao funkciju prvog potpredsjednika Vlade.

Podsjetimo, objavljen je mail Mirele Holy koji je poslala šefu HŽ-a prije tri mjeseca. U tom mailu po stranačkoj liniji zauzela se za jednu djelatnicu HŽ-a. Kada se saznalo što je učinila, 7. lipnja dala je ostavku na svoju dužnost ministrice zaštite okoliša i prirode predsjedniku Vlade Zoranu Milanoviću, koji je ostavku prihvatio.

Inače, osim Mirele Holy kaznenu prijavu podnijela je i uprava HŽ-a.
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene