Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Akcija za Turopolje

Holy bila protiv izgradnje termoelektrane kod Velike Gorice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivša ministrica Mirela Holy, kako se doznaje, bila je protiv izgradnje termoelektrane kod Velike Gorice.

Članovi 'Akcije za Turopolje' pozvali su na odbacivanje studije utjecaja termoelektrane kraj Velike Gorice na okoliš zbog, kako kažu, netočnog citiranja i interpretiranja zakona na način koji odgovara investitoru.

Pročitajte i ovo Ilustracija Ljubav je kriva?! ''Štene je letjelo 10 metara u daljinu'': Žena koja baca životinje kroz prozor ponovno ima psa Eksplozija u termoelektrani Vatrogasci na terenu VIDEO Čula se eksplozija, a onda su Japanci ugledali crni dim iz termoelektrane: Izbio je požar, sve je obustavljeno

Za pogodovanje investitoru optužuju i Marka Ružića, predstavnika Grada Velike Gorice u povjerenstvu, koji prema njima nastupa protivno odlukama Gradskog vijeća. Građanska inicijativa u čijem su sastavu Mjesni odbori Novo Čiče, Staro Čiče, Vukovina, Lazina Čička, Jagodno, Ribnica, Donje Podotočje, Čička Poljana i Črnkovec, Gradska četvrt Stari Grad, Zemljišna zajednica Plemenita općina turopoljska i Udruga zemljišnih zajednica urbarskih općina Turopolje, navodi kako Ružić 'izravno izjavljuje da lokalna zajednica ne mora imati nikakvu korist od projekta', što je 'sramotno za osobu koja je izabrana i plaćena da brani interese lokalne zajednice i svih njezinih stanovnika'.

>> BaBe: Holy je dirnula u osinje gnijezdo!

Članovi inicijative također su izrazili zahvalu dojučerašnjoj ministrici zaštite okoliša i prirode Mirela Holy što ih je u vrlo kratkom roku primila na sastanak ovog ponedjeljka i pokazala osjetljivost prema lokalnoj zajednici. 'Ministrica Holy je izrazila jasnu zabrinutost opravdanosti izgradnje termoelektrane te je mišljenja da bi izgradnja ove termoelektrane, kao i drugi slični projekti bili poput propale tvornice glinice iz Obrovca', navode u 'Akciji za Turopolje', dodajući kako je zajednički zaključak sastanka s Holy bio da Hrvatskoj treba mnoštvo malih projekata na biomasu, a ne 'megalomanski projekti' poput ovog. (Agencija VLM)
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene