Obavijesti Video Pretražite Navigacija
I TO JE MOGUĆE

Župa u Slavonskom Brodu pred stečajem: "Uletili su u nešto što nisu trebali"

Župa uznesenja Blažene Djevice Marije u Slavonskom Brodu (Foto: Dnevnik.hr) - 2
Župa uznesenja Blažene Djevice Marije u Slavonskom Brodu (Foto: Dnevnik.hr) - 2 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Župa uznesenja Blažene Djevice Marije u Slavonskom Brodu (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Župa uznesenja Blažene Djevice Marije u Slavonskom Brodu (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Župa uznesenja Blažene Djevice Marije u Slavonskom Brodu (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Galerija 1/2 >>
Župi uznesenja Blažene Djevice Marije u Slavonskom Brodu prijeti stečaj. I to zbog duga od 300 tisuća kuna. Što ih čeka, Župa će doznati za 6 dana kada se na sudu iznesu dokazi.

Ni vjernici koji pripadaju ovoj Župi ne znaju što se događa. Svi se pitaju zašto je Župa pred stečajem. "Bez riječi. Nemam šta reći", poručuje Vesna, dok Ante smatra kako su "uletili" u nešto što nisu trebali.

Pročitajte i ovo Ilustracija Predložen istražni zatvor Novi detalji USKOK-ove akcije: Pokrenuta istragu protiv zaposlenica Fine i Porezne uprave Plaće po zanimanjima - 4 Tužna realnost Koja su najisplativija zanimanja u Hrvatskoj? "Super je, super uvjeti, poslodavci i ekipa, posao je zanimljiv"

Sve je počelo 19. ožujka kada je Fina Trgovačkom sudu u Osijeku dostavila zahtjev za provedbu skraćenog stečajnog postupka. "Budući da je dužnik očevidniku redosljeda osnova za plaćanje ima evidentirano ne izvršene osnove za plaćanje neprekinutog razdoblja od 120 dana", izjavila je Mirjana Baran, predsjednica Trgovačkog suda Osijek.

Što je stvorilo dug na sudu ne otkrivaju, a i u Župi na tu temu - tišina. Pokušali smo doznati u župnom uredu no vrata su zaključana. Kontaktirali smo i župnika, ali ne javlja se. Neslužbeno se spominju neplaćeni računi za građevinske radove. Odgovor smo tražili i od Đakovačko-osječke nadbiskupije.

"Poštovani, ne možemo dati traženi komentar jer je riječ o sudskim postupcima koji su u tijeku. Zahvaljujemo na razumijevanju", priopćili su.

Vjerovnik je od suda zatražio da otvori stečajni postupak jer tvrdi da ima tražbinu prava prema Župi.

"Smatra kako postoje uvjeti, a dužnik ima imovinu i da postoje uvjeti za otvaranje redovnog stečajnog postupka", poručuje Baran.

Stečaj će se možda i izbjeći, a vjerovnik koji nije želio pred kameru nada se da će 303.652 kune uskoro sjesti na njegov račun, a ako i ne podmiri Župa, vjernici će platiti iz svojih džepova.

"Šta je to 300 i nešto tisuća... to ćemo skupiti", uvjeren je Ante.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Aktualno Vladimira Palfi za Dnevnik Nove TV: "Osjećam se tužno i razočarano. Danas mi je najgori dan u životu. Mislim da je predsjedniku stranke još gore." Vladimira Palfi (Foto: Dnevnik.hr) Vladimira Palfi (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Vladimira Palfi i Martina Bolšec Oblak (Foto: Dnevnik.hr) Hrvatska Vladimira Palfi za Dnevnik Nove TV: "Osjećam se tužno i razočarano. Danas mi je najgori dan u životu. Mislim da je predsjedniku stranke još gore." 1/2 >>  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene